Artikel top billede

Seks russiske organisationer havner på USA's sorte liste

Endnu seks russiske virksomheder bliver afskåret fra at handle med amerikanske virksomheder som led i Joe Bidens sanktioner mod Rusland efter blandt andet SolarWinds-angrebet.

Endnu seks russiske virksomheder bliver havner nu på USA's sorte liste over virksomheder, som amerikanske firmaer må handle med. Det sker ud af bekymring for landets nationale cybersikkerhed.

Flere af virksomhederne arbejder indenfor informationsteknologi- og cybersikkerhed, viser et dokument udsendt af det amerikanske finansministerium. Disse skal fra nu af ansøge om en særlig licens, hvis de igen vil handle med amrikanske virksomheder - både hvad angår at sælge til og modtage varer fra amerikanske forhandlere.

Det skriver det amerikanske cybersikkerhedsmedie Data Breach Today.

De seks russiske organisationer, der føjer sig nu til USA's sorte liste, er blot de seneste i rækken af en bunke russiske sanktioner, der er led i den amerikanske præsident Joe Bidens modtræk efter SolarWinds-angrebet sidste år, der blev kædet sammen med russike bagmænd.

I april blev over 30 russiske enheder ramt af USAS's sanktioner. Heriblandt blev mindst 10 personer udvises fra USA - blandt andet russiske diplomater og embedsfolk.

Dengang gjorde Biden det klart overfor den russiske præsident Vladimir Putin, at USA ville svare igen på de angreb, som flere eksperter tilskriver russisk indbalnding.

Det ledte til at Biden og Putin for få uger siden mødtes til et historisk møde i Genéve, hvor de diskuterede cybersikkerhed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere