Artikel top billede

Seks russiske organisationer havner på USA's sorte liste

Endnu seks russiske virksomheder bliver afskåret fra at handle med amerikanske virksomheder som led i Joe Bidens sanktioner mod Rusland efter blandt andet SolarWinds-angrebet.

Endnu seks russiske virksomheder bliver havner nu på USA's sorte liste over virksomheder, som amerikanske firmaer må handle med. Det sker ud af bekymring for landets nationale cybersikkerhed.

Flere af virksomhederne arbejder indenfor informationsteknologi- og cybersikkerhed, viser et dokument udsendt af det amerikanske finansministerium. Disse skal fra nu af ansøge om en særlig licens, hvis de igen vil handle med amrikanske virksomheder - både hvad angår at sælge til og modtage varer fra amerikanske forhandlere.

Det skriver det amerikanske cybersikkerhedsmedie Data Breach Today.

De seks russiske organisationer, der føjer sig nu til USA's sorte liste, er blot de seneste i rækken af en bunke russiske sanktioner, der er led i den amerikanske præsident Joe Bidens modtræk efter SolarWinds-angrebet sidste år, der blev kædet sammen med russike bagmænd.

I april blev over 30 russiske enheder ramt af USAS's sanktioner. Heriblandt blev mindst 10 personer udvises fra USA - blandt andet russiske diplomater og embedsfolk.

Dengang gjorde Biden det klart overfor den russiske præsident Vladimir Putin, at USA ville svare igen på de angreb, som flere eksperter tilskriver russisk indbalnding.

Det ledte til at Biden og Putin for få uger siden mødtes til et historisk møde i Genéve, hvor de diskuterede cybersikkerhed.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.