Artikel top billede

Frygt for ny corona-bølge tvinger Apple til kovending: Tilbagevending til kontorerne udskydes

De ansatte hos Apple skal alligevel ikke som planlagt returnere til kontorene til september. Frygten for en ny smittebølge har fået iPhone-producenten til at udskyde planerne med mindst en måned.

Det var meningen, at Apples ansatte skulle returnerer til kontorerne allerede i løbet af september.

Men frygten for en ny smittebølge som følge af den nye mere smitsomme delta-variant har fået iPhone-producenten til at udskyde tilbagevendingen med mindst en måned.

Det skriver det amerikanske medie Bloomberg, som samtidig oplyser, at Apple har lovet de ansatte et varsel på mindst en måned, før de bliver pålagt at returnerer til kontorerne.

Så sent som i juni meddelte Apples topchef Tim Cook ellers, at de ansatte fra starten af september skulle begynde tilbringe mindst tre dage om ugen på kontoret.

Utilfredshed hos ansatte

Meldingen fra Tim Cook i juni førte ifølge amerikanske medier mishagsytringer hos en del af de ansatte, der ønskede at bevare muligheden for at arbejde hjemmefra på frivillig basis.

Det er dog ikke alle de ansatte hos Apple, der har arbejdet hjemmefra.

Ifølge Bloomberg har visse medarbejdere under coronapandemien skulle møde ind et begrænset antal dage om ugen.

Hos Silicon Valley-rivalen Facebook har man derimod valgt at indføre hjemmearbejde som en permanent mulighed. Dog med en anbefaling om, at man møder ind på kontoret 50 procent af tiden.

De ansatte kan også anmode om at arbejde hjemmefra på en mere fast basis, hvis de vælger at flytte længere væk fra deres arbejdsplads. Facebook forbeholder dog sig ret til at sænke deres løn, hvis de vælger at flytte til et område, hvor leveomkostningerne er lavere end i Silicon Valley.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere