Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Apple advarer: I næste kvartal vil chipkrisen ramme salget af iPhone, iPad og Mac

Den globale chipmangel vil i det kommende kvartal også skabe problemer for Apple. Den amerikanske gigant advarer om, at især iPhone, iPad og Mac-computere vil blive ramt af problemerne.

I løbet af det seneste år har Apple været i stand til at smyge sig uden om de problemer, som den aktuelle chipkrise har haft for mange virksomheder over hele verden.

Det skriver amerikanske CNBC.

Det er på trods af at den seneste iPhone 12 har solgt som varmt brød, og alene i det seneste kvartal er iPhone-salget steget med 50 procent.

Men nu advarer Apples topchef Tim Cook om, at den globale chip-tørke vil påvirke salget af iPhones, der er selskabets vigtigste produkt. Men også Mac og iPad-salget forventes at blive berørt.

Ramt af industri-knaphed

Tim Cook understreger dog, at flaskehalsen ikke udgøres af de kraftfulde chips, som Apple selv udvikler i iPhone, iPads og Mac-computere.

I stedet drejer det sig elekronik-komponenter, der eksempelvis bruges til at kontrollere skærmen eller lyden i enhederne.

”De fleste af de begrænsninger, som vi ser er af en karakter, som jeg vil kalde en industri-knaphed,” sagde han ifølge CNBC.

Selvom chipkrisen betyder, at iPhone-væksten bliver mindre end forventet, så forudser Apple fortset en tocifret vækst iPhone-salget i det kommende kvartal.

Chipkrisen har allerede haft en mindre påvirkning i det seneste kvartal, men Apple finansdirektør Luca Maestri oplyser, at han forventer at chipkrisen i det kommende kvartal vil skabe større problemer end hidtil.

Apple har dog valgt ikke at sætte konkrete tal på den negative påvirkning.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.