Artikel top billede

Apple advarer: I næste kvartal vil chipkrisen ramme salget af iPhone, iPad og Mac

Den globale chipmangel vil i det kommende kvartal også skabe problemer for Apple. Den amerikanske gigant advarer om, at især iPhone, iPad og Mac-computere vil blive ramt af problemerne.

I løbet af det seneste år har Apple været i stand til at smyge sig uden om de problemer, som den aktuelle chipkrise har haft for mange virksomheder over hele verden.

Det skriver amerikanske CNBC.

Det er på trods af at den seneste iPhone 12 har solgt som varmt brød, og alene i det seneste kvartal er iPhone-salget steget med 50 procent.

Men nu advarer Apples topchef Tim Cook om, at den globale chip-tørke vil påvirke salget af iPhones, der er selskabets vigtigste produkt. Men også Mac og iPad-salget forventes at blive berørt.

Ramt af industri-knaphed

Tim Cook understreger dog, at flaskehalsen ikke udgøres af de kraftfulde chips, som Apple selv udvikler i iPhone, iPads og Mac-computere.

I stedet drejer det sig elekronik-komponenter, der eksempelvis bruges til at kontrollere skærmen eller lyden i enhederne.

”De fleste af de begrænsninger, som vi ser er af en karakter, som jeg vil kalde en industri-knaphed,” sagde han ifølge CNBC.

Selvom chipkrisen betyder, at iPhone-væksten bliver mindre end forventet, så forudser Apple fortset en tocifret vækst iPhone-salget i det kommende kvartal.

Chipkrisen har allerede haft en mindre påvirkning i det seneste kvartal, men Apple finansdirektør Luca Maestri oplyser, at han forventer at chipkrisen i det kommende kvartal vil skabe større problemer end hidtil.

Apple har dog valgt ikke at sætte konkrete tal på den negative påvirkning.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere