Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Personlige oplysninger om 2.700 ansøgere til Roskilde Universitet blotlagt

En fejl betød, at personlige oplysninger på ansøgere til Roskilde Universitet var blotlagt i knap et døgn. Universitet har nu meldt sagen til Datatilsynet.

Omkring 2.700 ansøgere til Roskilde Universitet har fået blotlagt deres cpr-numre.

Oplysningerne har været tilgængelige i lidt under et døgn mellem 26. og 27. juli 2021, hvor det har været muligt at tilgå navn, e-mail og cpr-numre om ansøgere til uddannelser på Roskilde Universitet.

Det skriver TV2.

"Vi tager det meget alvorligt, og vi er utroligt kede af sagen," siger Peter Lauritzen, som er universitetsdirektør på Roskilde Universitet til TV2.

Universitet har meldt hændelsen til Datatilsynet og forklarer, at det skyldes en medarbejder, der ved en fejl kom til at ændre adgangsrettighederne på postbox, som er den portal, universitet blandt andet kommunikerer med kommende studerende på.

Fejlen betød, at alle kunne tilgå hjemmesiden uden login og finde lister med de personlige oplysninger på folk, der har søgt om optagelse på Roskilde Universitet det seneste halve år.

Roskilde Universitet har orienteret alle berørte om hændelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere