Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

EG overtager svensk selskab i sit sjette opkøb siden nytår

Danske EG overtager det svenske softwareselskab Zavann.

Opkøbsivrige EG køber det svenske softwareselskab Zavann i sit sjette opkøb siden nytår.

Zavann står bag en softwareløsning med navnet Gasell til afregning af og handel med el for forsynings-selskaber.

Det svenske selskab med 25 medarbejdere har hovedkvarter i Solna nord for Stockholm, og det er planen, at det nu skal integreres ind i EG’s samlede såkaldte utility-forretning.

Opkøbet kommer i kølvandet på EG’s køb af finske EnerKey i juni, som ligeledes var en del af EG’s satsning på energiområdet.

EG’s topchef Mikkel Bardram meddeler, at forsyningsbranchen er under forandring.

“Der er et behov for produkt- og serviceinnovation på markedet,” siger han.

EG meddeler, at selskabet stræber efter at blive en af de markedsledende udbydere af faktureringssoftware til forsyningsbranchen i de nordiske lande, hvor EG for tiden beskæftiger omkring 200 medarbejdere i Danmark, Norge, Sverige og Finland i sin utility-forretning.

EG har siden nytår købt seks selskaber, nemlig EasyUpdate, FrontAvenue, Front Systems, PM El-Beregning, EnerKey og altså nu Zavann.Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.