Artikel top billede

Qualcomm byder 29 milliarder kroner på svensk selskab: Stor budkrig i gang

En større budkrig er i gang om den svenske selskab Veoneer. Qualcomm melder sig ind i kampen med et bud på 4,6 milliarder dollar.

Chipproducent Qualcomm melder torsdag, at det har afgivet et bud på det svenske selskab Veoneer for 4,6 milliarder dollar svarende til knap 29 milliarder kroner.

Det skriver Reuters.

Veoneer, der leverer teknologi til bilindustrien, har allerede fået et bud fra canadiske Magna på knap 24 milliarder kroner, som blev accepteret af Veoneers bestyrelse

Med seneste bud har Qualcomm dog hævet den pris med 18,4 procent, og sendt Veoneer i tænkeboks.

Veoneer melder, at dets bestyrelse nu vil "evaluere forslaget fra Qualcomm i overensstemmelse med dets juridiske pligter og betingelserne i Magna-fusionsaftalen."

Qualcomm er udover den største producent af microchips til mobiltelefoner også aktiv inden for bilindustrien, og det er den del af forretning, Qualcomm håber at kunne styrke med købet.

"Efterhånden som bilindustrien fortsætter med at transformere sig, bliver det stadig vigtigere for bilproducenter at have en partner, der udvikler horisontale platforme, der driver innovation og muliggør konkurrence," lyder det fra Qualcomms CEO Cristiano Amon.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere