Artikel top billede

Lenovo i stærk fremgang: Fordobler indtjeningen og hæver omsætningen markant

Den kinesiske PC-producent kommer stormende ud af sidste kvartal, hvor indtjeningen fordobles og omsætningen hæves med 27 procent.

Verdens største PC-producent Lenovo har aflagt et særdeles opløftende kvartalsregnskab.

Selskabet løfter indtjeningen markant med hele 119 procent for kvartalet, hvilket er mere end en fordobling i forhold til samme periode sidste år. Resultatet ender på 466 millioner dollar.

Samtidig hæves omsætningen med 27 procent til 16,9 milliarder dollar for de første tre måneder i det forskudte regnskabsår. Driftsresultatet tog også et ordentlig hop på 70 procent og endte derved på 742,8 millioner dollar.

"Mens PC-markedet fortsatte sin vækst i årets andet kvartal, har vi i Lenovo overgået resten af branchen og opnået vores største markedsandel nogensinde," lyder det fra Peter Juul Jørgensen, dansk landechef i lenovo, i en besked til Computerworld.

Det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg pointerer i forbindelse med regnskabet, at Lenovo nu lægger sig endnu i front af konkurrenterne som HP, Dell og Apple.

"Vi oplever, at væksten er balanceret mellem forbruger- og virksomhedsprodukter, for mens markedsandelen vokser en smule mere for vores virksomhedsprodukter, så er væksten på antallet af enheder større på forbrugermarkedet," tilføjer Peter Juul Jørgensen.

Den globale mangel på chips og komponenter, som pandemien har været med til at skabe, har også haft en effekt hos lenovo i løbet af kvartalet, lyder det.

Peter Juul Jørgensen tilføjer her, at Lenovo som "team" arbejder på at hjælpe kunderne på den bedste vis ved at finde en balance mellem deres behov og de produkter, der er til rådighed.

"Og med team mener jeg i den bredeste mulige forstand, da det dækker hele Lenovos globale forsyningskæde, alliancer og vores lokale forretningspartnere. Det er en fælles indsats, og det afspejler sig også i resultaterne," siger han.

Samtidig lyder det fra Lenovo, at selskabet i dette kvartal er kommet sig helt over de negative konsekvenser, som pandemien havde på forretningsområdet for it-infrastruktur i 2020. Her blev mange store it-investeringer nemlig udskudt, men de er nu ved at blive gennemført.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere