Artikel top billede

Lenovo i stærk fremgang: Fordobler indtjeningen og hæver omsætningen markant

Den kinesiske PC-producent kommer stormende ud af sidste kvartal, hvor indtjeningen fordobles og omsætningen hæves med 27 procent.

Verdens største PC-producent Lenovo har aflagt et særdeles opløftende kvartalsregnskab.

Selskabet løfter indtjeningen markant med hele 119 procent for kvartalet, hvilket er mere end en fordobling i forhold til samme periode sidste år. Resultatet ender på 466 millioner dollar.

Samtidig hæves omsætningen med 27 procent til 16,9 milliarder dollar for de første tre måneder i det forskudte regnskabsår. Driftsresultatet tog også et ordentlig hop på 70 procent og endte derved på 742,8 millioner dollar.

"Mens PC-markedet fortsatte sin vækst i årets andet kvartal, har vi i Lenovo overgået resten af branchen og opnået vores største markedsandel nogensinde," lyder det fra Peter Juul Jørgensen, dansk landechef i lenovo, i en besked til Computerworld.

Det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg pointerer i forbindelse med regnskabet, at Lenovo nu lægger sig endnu i front af konkurrenterne som HP, Dell og Apple.

"Vi oplever, at væksten er balanceret mellem forbruger- og virksomhedsprodukter, for mens markedsandelen vokser en smule mere for vores virksomhedsprodukter, så er væksten på antallet af enheder større på forbrugermarkedet," tilføjer Peter Juul Jørgensen.

Den globale mangel på chips og komponenter, som pandemien har været med til at skabe, har også haft en effekt hos lenovo i løbet af kvartalet, lyder det.

Peter Juul Jørgensen tilføjer her, at Lenovo som "team" arbejder på at hjælpe kunderne på den bedste vis ved at finde en balance mellem deres behov og de produkter, der er til rådighed.

"Og med team mener jeg i den bredeste mulige forstand, da det dækker hele Lenovos globale forsyningskæde, alliancer og vores lokale forretningspartnere. Det er en fælles indsats, og det afspejler sig også i resultaterne," siger han.

Samtidig lyder det fra Lenovo, at selskabet i dette kvartal er kommet sig helt over de negative konsekvenser, som pandemien havde på forretningsområdet for it-infrastruktur i 2020. Her blev mange store it-investeringer nemlig udskudt, men de er nu ved at blive gennemført.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Ny dansk Oracle-topchef vil sætte skub i den store cloud-udrulning: Vil have flere Oracle-kunder over på cloud
Cloud skal fylde en større del af forretningen hos Oracle Danmark. Ny landechef Marc Jardorf har som hovedprioritet at sikre, at flest mulige kunder kommer med over på den cloud-udrulning, der har præget den amerikanske it-gigant de senere år. " Vi har alle produkterne nu," siger han til Computerworld. Se hans plan her.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.