Artikel top billede

Lenovo i stærk fremgang: Fordobler indtjeningen og hæver omsætningen markant

Den kinesiske PC-producent kommer stormende ud af sidste kvartal, hvor indtjeningen fordobles og omsætningen hæves med 27 procent.

Verdens største PC-producent Lenovo har aflagt et særdeles opløftende kvartalsregnskab.

Selskabet løfter indtjeningen markant med hele 119 procent for kvartalet, hvilket er mere end en fordobling i forhold til samme periode sidste år. Resultatet ender på 466 millioner dollar.

Samtidig hæves omsætningen med 27 procent til 16,9 milliarder dollar for de første tre måneder i det forskudte regnskabsår. Driftsresultatet tog også et ordentlig hop på 70 procent og endte derved på 742,8 millioner dollar.

"Mens PC-markedet fortsatte sin vækst i årets andet kvartal, har vi i Lenovo overgået resten af branchen og opnået vores største markedsandel nogensinde," lyder det fra Peter Juul Jørgensen, dansk landechef i lenovo, i en besked til Computerworld.

Det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg pointerer i forbindelse med regnskabet, at Lenovo nu lægger sig endnu i front af konkurrenterne som HP, Dell og Apple.

"Vi oplever, at væksten er balanceret mellem forbruger- og virksomhedsprodukter, for mens markedsandelen vokser en smule mere for vores virksomhedsprodukter, så er væksten på antallet af enheder større på forbrugermarkedet," tilføjer Peter Juul Jørgensen.

Den globale mangel på chips og komponenter, som pandemien har været med til at skabe, har også haft en effekt hos lenovo i løbet af kvartalet, lyder det.

Peter Juul Jørgensen tilføjer her, at Lenovo som "team" arbejder på at hjælpe kunderne på den bedste vis ved at finde en balance mellem deres behov og de produkter, der er til rådighed.

"Og med team mener jeg i den bredeste mulige forstand, da det dækker hele Lenovos globale forsyningskæde, alliancer og vores lokale forretningspartnere. Det er en fælles indsats, og det afspejler sig også i resultaterne," siger han.

Samtidig lyder det fra Lenovo, at selskabet i dette kvartal er kommet sig helt over de negative konsekvenser, som pandemien havde på forretningsområdet for it-infrastruktur i 2020. Her blev mange store it-investeringer nemlig udskudt, men de er nu ved at blive gennemført.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere