Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Priserne på cyberforsikringer stiger efter mange hacker-angreb: Forsikringsbranchen diskuterer muligheden for helt at droppe hacker-forsikringer

De mange hacker-angreb får priserne på forsikringer mod it-angreb til at stige. Forsikringsselskaber overvejer helt at droppe at sælge forsikringer mod cyberangreb.

Den seneste tid mange hacker-angreb har fået forsikrings-branchen til at hæve priserne på forsikringer mod cyber-kriminalitet markant.

Finans skriver, priserne er nærmest eksploderet i den seneste tid.

Det samme er de krav, som forsikringsselskaberne stiller til virksomhederne om ting, som de selv skal gøre for at sikre sig.

Administrerende direktør i forsikringsmægler-selskaber Marsh, Henrik Larsen, siger til avisen, at priserne og kravene nu har nået et niveau, hvor mange virksomheder overvejer selv at tage risikoen.

“Vilkårene handler dels om, at virksomheden skal etablere en it-infrastruktur, der så vidt muligt forhindrer cyberangreb, dels om hvor meget forsikringen maksimalt dækker, og hvor stor en selvrisiko virksomheden skal tage,” skriver avisen.

Desuden overvejer man nu mange steder i forsikringsbranchen, om markedet for cyberforsikringer overhovedet er interessant.

»Grundlæggende er det vel sådan, at jo mere forsikringsbranchen dækker cyberangreb, jo mere interessant bliver det måske for hackerne, fordi der ofte dermed er flere penge i et angreb. Men det er også en diskussion om, hvorvidt forsikringsbranchen skal udsætte sig for at skulle betale løsesum til hackere i lande, vi normalt overhovedet ikke ønsker at handle med,« siger Rasmus Toft Jørgensen, direktør for HDI Global Security, til avisen.
Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.