Artikel top billede

Facebook lukker ned for alt indhold om Taleban på flere platforme

Alt indhold knyttet til Taleban vil blive lukket fra alle Facebooks platforme. Det bekræfter selskabet efter Taleban de seneste par dage har genvundet magten over store dele af Afganistan.

Facebook vil fjerne alt indhold, der relaterer sig til Taleban på alle sine sociale medie platforme, der foruden Facebook også tæller WhatsApp og Instagram.

Verdens største sociale medie anser Taleban som en terror-organisation, og derfor vil man udelukke alt indhold, der relaterer sig til Taleban eller som bifalder dem.

Problemet er blevet aktuelt igen efter Taleban har genvundet magten i store dele af Afganistan efter USA og en række vestlige allierede, har trukket sig ud af landet.

Det skriver BBC.

"Taleban er sanktioneret som en terrororganisation under amerikansk lovgivning, og vi har forbudt dem fra vores services i følge vores politik om farlige organisationer. Det betyder, at vi fjerner alle konti, der bliver varetaget på vegne af TalebAn og forbyder ros, støtte og repræsentation af dem," siger en talsperson for Facebook til det britiske medie.

Ifølge BBC har Taleban tidligere brugt sociale medier i stort omfang til at kommunikere internt og udbrede sine synspunkter til offentligheden. Mediet beskriver desuden, at der har været historier om, at Taleban bruger Facebook-tjenesten WhatsApp til at kommunikere.

Facebook forklarer, at man har et dedikeret team af eksperter, der overvåger alle selskabets platforme for netop indhold fra Taleban. Derudover understreger selskabet, at alle WhatsApp konti, der bliver brugt af Taleban vil blive lukket.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere