Artikel top billede

Facebook lukker ned for alt indhold om Taleban på flere platforme

Alt indhold knyttet til Taleban vil blive lukket fra alle Facebooks platforme. Det bekræfter selskabet efter Taleban de seneste par dage har genvundet magten over store dele af Afganistan.

Facebook vil fjerne alt indhold, der relaterer sig til Taleban på alle sine sociale medie platforme, der foruden Facebook også tæller WhatsApp og Instagram.

Verdens største sociale medie anser Taleban som en terror-organisation, og derfor vil man udelukke alt indhold, der relaterer sig til Taleban eller som bifalder dem.

Problemet er blevet aktuelt igen efter Taleban har genvundet magten i store dele af Afganistan efter USA og en række vestlige allierede, har trukket sig ud af landet.

Det skriver BBC.

"Taleban er sanktioneret som en terrororganisation under amerikansk lovgivning, og vi har forbudt dem fra vores services i følge vores politik om farlige organisationer. Det betyder, at vi fjerner alle konti, der bliver varetaget på vegne af TalebAn og forbyder ros, støtte og repræsentation af dem," siger en talsperson for Facebook til det britiske medie.

Ifølge BBC har Taleban tidligere brugt sociale medier i stort omfang til at kommunikere internt og udbrede sine synspunkter til offentligheden. Mediet beskriver desuden, at der har været historier om, at Taleban bruger Facebook-tjenesten WhatsApp til at kommunikere.

Facebook forklarer, at man har et dedikeret team af eksperter, der overvåger alle selskabets platforme for netop indhold fra Taleban. Derudover understreger selskabet, at alle WhatsApp konti, der bliver brugt af Taleban vil blive lukket.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere