Artikel top billede

Facebook lukker ned for alt indhold om Taleban på flere platforme

Alt indhold knyttet til Taleban vil blive lukket fra alle Facebooks platforme. Det bekræfter selskabet efter Taleban de seneste par dage har genvundet magten over store dele af Afganistan.

Facebook vil fjerne alt indhold, der relaterer sig til Taleban på alle sine sociale medie platforme, der foruden Facebook også tæller WhatsApp og Instagram.

Verdens største sociale medie anser Taleban som en terror-organisation, og derfor vil man udelukke alt indhold, der relaterer sig til Taleban eller som bifalder dem.

Problemet er blevet aktuelt igen efter Taleban har genvundet magten i store dele af Afganistan efter USA og en række vestlige allierede, har trukket sig ud af landet.

Det skriver BBC.

"Taleban er sanktioneret som en terrororganisation under amerikansk lovgivning, og vi har forbudt dem fra vores services i følge vores politik om farlige organisationer. Det betyder, at vi fjerner alle konti, der bliver varetaget på vegne af TalebAn og forbyder ros, støtte og repræsentation af dem," siger en talsperson for Facebook til det britiske medie.

Ifølge BBC har Taleban tidligere brugt sociale medier i stort omfang til at kommunikere internt og udbrede sine synspunkter til offentligheden. Mediet beskriver desuden, at der har været historier om, at Taleban bruger Facebook-tjenesten WhatsApp til at kommunikere.

Facebook forklarer, at man har et dedikeret team af eksperter, der overvåger alle selskabets platforme for netop indhold fra Taleban. Derudover understreger selskabet, at alle WhatsApp konti, der bliver brugt af Taleban vil blive lukket.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere