Artikel top billede

Photo by Mika Baumeister on Unsplash

Telegigant røber flere detaljer om kæmpe-hack: Sygesikringsnumre og kørekort-oplysninger på 40 millioner kunder lækket

T-Mobile oplyser, at mere end 40 millioner nuværende og tidligere kunder har fået lækket personfølsomme oplysninger i forbindelse med et cyberangreb.

Det amerikanske mobilelskab T-Mobile kan nu afsløre, at personfølsomme oplysninger på mere end 40 millioner nuværende og tidligere kunder er blevet lækket i et stort cyberangreb.

Blandt de lækkede data er oplysninger om kundernes for- og efternavne, fødselsdage, sygesikringsnumre og kørekort-oplysninger.

T-Mobile oplyser i en meddelelse på sin hjemmeside, at det blandt andet er konstateret, at der er blevet sjålet filer, der indeholder data om 7,8 millioner nuværende abonnementer samt filer om 40 millioner kunder, der har gennemgået et kredittjek i forbindelse med en abonnementsindgåelse.

”Det er vigtigt at understrege, at ingen telefonnumre, kontonumre, pin-koder, kodeord eller finansielle informationer er blevet kompromitteret i nogle af disse filer,” lyder det fra T-Mobile.

Mobilselskabet oplyser dog også, at der udover de ovennævnte filer også er blevet lækket data om 850.000 kunder med forudbetalte simkort. Disse kunder har blandt andet fået lækket telefonumre og pinkoder til deres konto.

Her har T-Mobile valgt nulstille pinkoderne øjeblikkeligt.

Det amerikanske medie Motherboard kunne allerede i weekenden berette om cyberangrebet. I første omgang forlød det, at data på mere end 100 million brugere var blevet stjålet fra T-Mobile og sat til salg online.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere