Artikel top billede

Photo by Mika Baumeister on Unsplash (Foto: Photo by unsplash)

Telegigant røber flere detaljer om kæmpe-hack: Sygesikringsnumre og kørekort-oplysninger på 40 millioner kunder lækket

T-Mobile oplyser, at mere end 40 millioner nuværende og tidligere kunder har fået lækket personfølsomme oplysninger i forbindelse med et cyberangreb.

Det amerikanske mobilelskab T-Mobile kan nu afsløre, at personfølsomme oplysninger på mere end 40 millioner nuværende og tidligere kunder er blevet lækket i et stort cyberangreb.

Blandt de lækkede data er oplysninger om kundernes for- og efternavne, fødselsdage, sygesikringsnumre og kørekort-oplysninger.

T-Mobile oplyser i en meddelelse på sin hjemmeside, at det blandt andet er konstateret, at der er blevet sjålet filer, der indeholder data om 7,8 millioner nuværende abonnementer samt filer om 40 millioner kunder, der har gennemgået et kredittjek i forbindelse med en abonnementsindgåelse.

”Det er vigtigt at understrege, at ingen telefonnumre, kontonumre, pin-koder, kodeord eller finansielle informationer er blevet kompromitteret i nogle af disse filer,” lyder det fra T-Mobile.

Mobilselskabet oplyser dog også, at der udover de ovennævnte filer også er blevet lækket data om 850.000 kunder med forudbetalte simkort. Disse kunder har blandt andet fået lækket telefonumre og pinkoder til deres konto.

Her har T-Mobile valgt nulstille pinkoderne øjeblikkeligt.

Det amerikanske medie Motherboard kunne allerede i weekenden berette om cyberangrebet. I første omgang forlød det, at data på mere end 100 million brugere var blevet stjålet fra T-Mobile og sat til salg online.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere