Artikel top billede

MitID er klar til oktober – her kan du prøvekøre løsningen allerede i dag

Digitaliseringsstyrelsen har lanceret en demoudgave af den kommende MitID-løsning, som du kan prøve allerede i dag.

Digitaliseringsstyrelsen begynder til oktober udrulningen af MitID, der er den stort anlagte afløser for NemID.

Men allerede nu kan du få en forsmag på, hvordan MitID virker. Det skriver Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen på Twitter.

På borger.dk har Digitaliseringsstyrelsen nemlig lagt en demo-udgave af MitID ud.

Her får du muligheden for at prøve logge ind på en hjemmeside ved hjælp af simulerede udgaver af en MitID-app eller en simuleret udgave af MitID’s kodeviser eller kodeoplæser.

MitID udvikles af Nets og skal erstatte den 11 år gamle NemID-løsningen.

Farvel til papkort

Da NemID blev lanceret 1. juli 2010 var den baseret på et fysisk papnøglekort og først flere år senere kom appen til.

Men ifølge ifølge Digitaliseringsstyrelsen vil MitID først og fremmest være en app, og dermed bliver det et farvel til den forkætrede papkort.

Folk der ikke ønsker en app eller kan benytte sig af den, får dog mulighed for tilvælge en fysisk kodeviser ligesom synshæmmede kan få en kodeoplæser.

Det var oprindeligt planen, at løsningen skulle være færdigudrullet ved udgangen af 2021, men løsningen er blevet forsinket af flere omgang. Derfor påbegyndes udrulningen nu først i oktober og forventes afsluttet i sommeren 2022.

I forbindelse med udrulningen skal intet mindre end fem millioner NemID-brugere flyttes over på MitID-platformen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere