Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Ny chip-gigant kan være under opsejling: Western Digital ligger i forhandlinger med japansk chipproducent

En ny storspiller på NAND-markedet kan være på vej. Western Digital og japanske Kioxia ligger nemlig i forhandlinger om en fusion, der løber op i 20 milliarder dollar.

Amerikanske Western Digital ligger i forhandlinger med den japanske chipproducent Kioxia om en mulig fusion til 20 milliarder dollar.

Hvis denne fusion realiseres, vil der opstå en seriøs konkurrent til Samsungs NAND-forretning, der er markedsledende, skriver Reuters.

De to selskaber kan allerede nå til enighed i midten af september måneder, forlyder det sig.

Indtil videre er det planen, at David Goeckeler, CEO for Western Digital, vil drive det fusionerede selskab - hvis altså alt går som planlagt.

Hverken Kioxia eller Western Digital vil kommentere på fusionsrygterne, skriver Reuters.

Kombinationen af de to selskaber vil skabe en konkurrencefordel i markedet for hukommelseschips. Det er nemlig et marked, hvor efterspørgslen er steget gevaldigt på baggrund af 5G-teknologiens indtog og hjemmearbejde under corona.

NAND-flash er den type hukommelseschip, som blandt andet anvendes i USB-sticks, mobiltelefoner, harddiske og iPods.

Der er få store spillere på NAND-markedet, og Ii øjeblikket sidder Samsung på over en tredjedel. Japanske Kioxia sidder på 19 procent og Western Digital sidder på 15 procent.

Stor konsolidering på vej

"Sådan en aftale ville være et defensivt, men klogt skridt fra Western Digital for at styrke sin konkurrencemæssige position på det hurtigt konsoliderende chipmarked,” siger Morningstar-analytiker William Kerwin ifølge mediet.

"På lang sigt forventer vi, at NAND-markedet konsoliderer ned til omkring tre førende aktører for et stort set råvarelignende produkt," tilføjer analytikeren.

Hukommelseschip-industrien er allerede i gang med en konsolidering, da Hynix gik med til at købe Intel's NAND-forretning sidste år for 9 milliarder dollar. Det er dog en handel, der stadig afventer godkendelse fra konkurrencemyndighederne.
Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Performer jeres nuværende IT-setup også fra Kina og andre kontinenter?
Sådan optimerer og sikre du din performance. Læs mere her og hør, hvordan du reelt bliver i stand til at optimere dine globale IT-operationer.