Artikel top billede

Børsnoterede Conferize lander omsætning på nul kroner

Conferize, der var ramt af en større krise i 2020, lander en omsætning på nul kroner i løbet af årets første seks måneder. Samtidig taber selskabet 5,3 millioner kroner på bunden.

Der er ikke løbet nogen penge gennem kassen hos Conferize i et halvt år.

Det børsnoterede selskab lander nemlig en omsætning på nul kroner, viser selskabets netop offentliggjorte halvårsrapport.

Samtidig fremgår et underskud på 5,3 millioner kroner i løbet af de seks måneder.

"Det første halve år af 2021 er primært blevet brugt på at sikre det fremtidige fundament for selskabet og dermed grundlaget for at realisere forretningspotentialet i selskabets platform til Event Management," lyder det i regnskabet.

Her har det handlet om at skaffe finansiering og få begyndt på ekeskvering af den nye salgs- og udviklingsstrategi, tilføjes det.

En stor del af underskuddet skyldes ifølge selskabet en række ekstraordinære udgifter "i forbindelse med gamle forpligtelser og genrejsning af selskabet."

Salgsindsatsen vil dog begynde at vise sig i andet halvår af 2021, noterer selskabet.

Ved årets begyndelse blev de første skridt til at repositionere Conferize i markedet taget. Her kom en ny hjemmeside, ny markedskommunikation og en ny abonnements- og betalingsstrategi, som er direkte målrettet det professionelle segment, oplyser selskabet.

Selvom markedet stadig er præget af covid-19, så ser tingene dog lysere ud nu i takt med vaccineprogrammet skrider frem, noterer selskabet.

Har hentet friske penge

I løbet af foråret gik Conferize ud og hentede frisk kapital.

Det var i form af udstedelse af nye aktier. Det var præcist 77,3 millioner, men selskabet endte med at modtage tegningsønsker for i alt 86 millioner, hvilket svarer til en overtegning på 111 procent.

Denne indsats sikrede Conferize et bruttoprovenu på 17 millioner kroner.

"Emissionen viste en grundlæggende tro i markedet på produktet, selskabet og det nye team bag Conferize. Med provenuet og en slankere og mere effektiv organisation er der blevet skabt den fornødne arbejdsro omkring selskabet i forhold til at realisere forretningspotentialet i platformen," lyder det i halvårsrapporten.

Tilbage i november 2020 valgte rigmanden Lars Kolind at trække sig fra Conferize.

Efterfølgende blev reddet fra lukning på falderebet, da en ukendt køber kom ind med en pose penge.

Det kan du læse mere om her: Ukendt køber klar til at overtage lukningstruede Conferize i 11. time - formand og hovedejer Lars Kolind på vej ud af selskabet

Conferize har været særdeles hårdt ramt under pandemien, hvor samfundet har været lukket ned. Selskabet står nemlig bag en løsning til programplanlægning og håndtering af konferencer - men dem har der ikke været mange år de sidste halvandet år.

I løbet af 2020 tabte selskabet 9,3 millioner kroner på bunden. Tilbage i 2019 tabte Conferize hele 38 millioner på bundlinjen, men her blev også investeret markant i udvikling. Hvortil der blev afskrevet på et stort projekt, der faldt til jorden.

Selskabet præsenterede med sine nye ejere i spidsen i december 2020 en ny redningsplan, der skal bringe det på ret kurs igen.

Det kan du læse mere om her: Stod over for lukning for en måned siden: Nu er børsnoterede Conferize klar med (endnu) en ny plan for fremtiden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere