Stifter bliver arbejdende bestyrelsesformand:Michael Holm stopper som direktør for Systematic

Artikel top billede

Sydkorea tvinger Google og Apple til at frigive betalingsmuligheder i deres app-butikker

Sydkorea har netop vedtaget en ny lovgivning, der forbydder store tech-spilleresom Google og Apple, at tvinge app-udviklere til at benytte deres betalingssystemer, når de lægger nye apps op i virksomhedernes app-butikker.

Sydkorea har som det første land i verden vedtaget en lov, der forbyder app-store-operatører som Google og Apple at tvinge udviklere til at bruge deres betalingssystemer i appen.

Loven, der blev godkendt tirsdag, er et forsøg på, at stoppe tech-giganterne i deres praksis med at kræve, at gøre appudviklere afhængige af netop deres indkøbssystemer, som virksomheden så tager 30 procent af provisionen for, når udvikleren sælger sin app.

Det skriver AP News.

Dermed skal Google og Apple begynde at tillade udviklerne at finde alternative måder at modtage betaling på.

Tech-virksomhederne selv har tidligere erklæret, at de høje provitionssatser hjælper med at betale omkrostningerne ved at vedligeholde app-markedsplatformene.

Men Sydkoreas regering har for øje at fremme en mere fair konkurrence, og bløde op for tech-giganternes monopol-status på området.

Loven sikrer desuden også udviklerne for, at tech-virksomhederne til gengæld for, at de finder altenative betalingsmuligheder, gør det ekstra besværligt eller langtrukket at få godkendt apps.

Apples kritik i en erklæring lyder, at den nye lov vil "sætte brugere, der køber digitale varer fra andre kilder, i fare for svig, undergrave deres beskyttelse af fortrolige oplysninger, gøre det svært at styre deres køb" og desuden gøre forældrekontrol og andre funktioner mindre effektive.

"Vi mener, at brugernes tillid til App Store -køb vil falde som følge af denne lovgivning" og føre til færre muligheder for koreanske appudviklere, advarer virksomheden.

Her hjemme er man i EU lige nu også på vej med nye tiltag, der skal stramme grebet om tech-giganternes monopol-status. De nye regler der er på vej en den del af den såkaldte Digital Markets Act, som EU-Kommissær Margrethe Vestager står i spidsen for.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere