Artikel top billede

Sydkorea tvinger Google og Apple til at frigive betalingsmuligheder i deres app-butikker

Sydkorea har netop vedtaget en ny lovgivning, der forbydder store tech-spilleresom Google og Apple, at tvinge app-udviklere til at benytte deres betalingssystemer, når de lægger nye apps op i virksomhedernes app-butikker.

Sydkorea har som det første land i verden vedtaget en lov, der forbyder app-store-operatører som Google og Apple at tvinge udviklere til at bruge deres betalingssystemer i appen.

Loven, der blev godkendt tirsdag, er et forsøg på, at stoppe tech-giganterne i deres praksis med at kræve, at gøre appudviklere afhængige af netop deres indkøbssystemer, som virksomheden så tager 30 procent af provisionen for, når udvikleren sælger sin app.

Det skriver AP News.

Dermed skal Google og Apple begynde at tillade udviklerne at finde alternative måder at modtage betaling på.

Tech-virksomhederne selv har tidligere erklæret, at de høje provitionssatser hjælper med at betale omkrostningerne ved at vedligeholde app-markedsplatformene.

Men Sydkoreas regering har for øje at fremme en mere fair konkurrence, og bløde op for tech-giganternes monopol-status på området.

Loven sikrer desuden også udviklerne for, at tech-virksomhederne til gengæld for, at de finder altenative betalingsmuligheder, gør det ekstra besværligt eller langtrukket at få godkendt apps.

Apples kritik i en erklæring lyder, at den nye lov vil "sætte brugere, der køber digitale varer fra andre kilder, i fare for svig, undergrave deres beskyttelse af fortrolige oplysninger, gøre det svært at styre deres køb" og desuden gøre forældrekontrol og andre funktioner mindre effektive.

"Vi mener, at brugernes tillid til App Store -køb vil falde som følge af denne lovgivning" og føre til færre muligheder for koreanske appudviklere, advarer virksomheden.

Her hjemme er man i EU lige nu også på vej med nye tiltag, der skal stramme grebet om tech-giganternes monopol-status. De nye regler der er på vej en den del af den såkaldte Digital Markets Act, som EU-Kommissær Margrethe Vestager står i spidsen for.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere