Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Ny Amazon-topchef skal ansætte 55.000 it-medarbejdere

I løbet af de kommende måneder skal Amazon ansætte 55.000 nye medarbejdere inden for teknologi og på selskabets hovedkontor. Det svarer til næsten alle ansatte hos Facebook.

Amazons hovedkontor i den amerikanske delstat Seattle skal have markant flere medarbejdere i løbet af de kommende måneder.

Selskabets nytiltrådte topchef Andy Jassy, der for få måneder siden overtog posten fra Jezz Bezos skal nemlig ansætte intet mindre end 55.000 nye medarbejdere. De skal ansættes i it-roller og på hovedkontoret.

Det oplyser Andy Jassy til nyhedsbureauet Reuters.

De tusindvis af nye medarbejdere, som Amazon nu skal ud at have fingrene i, svarer til godt en tredjedel af alle ansætte hos it-giganten Google og næsten samtlige ansatte hos Facebook.

Udmeldingen kommer bare få dage efter, aktiekursen hos it-giganten faldt markant efter selskabet fremlagde sit seneste regnskab.

Medarbejderne som Amazon skal have fat på skal både arbejde med detail og cloud-forretningen, forklarer Andy Jassy, der ikke er bekymret for om det er muligt at tiltrække de mange nye ansatte.

"Der er så mange jobs under pandemien som er blevet flyttet eller ændret, så der er mange mennesker, der overvejer nye jobmuligheder," siger den nytiltrådte direktør til Reuters med henvisning til en rapport fra analysehuset PwC.

Jobmarkedet for it-medarbejdere har for alvor taget fart efter coronakrisen hos flere internationale virksomheder.

For få uger siden annoncerede den sydkoreanske it-gigant Samsung, at man også var på udkig efter tusindvis af nye medarbejdere.
Premium
Forsinket inddrivelsessystem har nu kradset 320 millioner kroner ind for Rigspolitiet: 40.000 bliver automatisk trukket i løn
Det forsinkede inddrivelsessystem, PSRM leveret af Netcompany, har nu ved automatisk at trække penge fra borgere, der skylder det offentlige penge, indsamlet 320 millioner kroner i politigæld. Der mangler dog stadig en enorm gæld.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.