Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Amazon falder syv procent i markedsværdi efter nyt regnskab

Mere end 40 procent er Amazons overskud steget, men virksomheden forudser mørke skyer over væksteventyret i fremtiden, og det får e-handelsgigantens investorer til at trække sig.

Siden 5. juli har Andy Jassy siddet ved roret som CEO hos e-handelseplatformen Amazon. Og det første regnskab, der er offentliggjort fra virksomhedens side, siden hans tiltræden, får en noget lunken start.

Torsdag aften var Amazon klar med sit seneste kvartalsregnskab, og sammen med dét budskabet om, at salgsvæksten antageligt vil aftage i de næste kvartaler, efterhånden som kunderne igen vil våge sig mere og mere uden for matriklen, i takt coronapandemiens aftagen.

Den udmelding fik Amazon-aktien til at falde med 7 procent, skriver Reuters.

Amazon nød ellers - som mange online platforme - forretningsmæssigt godt af coronakrisen. Da de fysiske butikker måtte lukke ned, kunne e-handelsgiganten notere sig et rekordoverskud med over 200 millioner solgte Prime-loyalitetsabonnementer.

I den periode rekrutterede Amazon over 500.000 ekstra medarbejdere for at kunne følge med den store efterspørgsel.

Men nu ser vækseventyret ud til at fortage sig. For mens virksomhedens omsætning steg med 44 procent i første kvartal af året, så viser regnskabets andet kvartal et fald på 27 procent. Og skulle det stige igen, vil det maksimalt stige 16 procent, vurderer Amazon.

Og årsagen til faldet og besværet med at får en stigning igen, tilskriver Amazons økonomichef Brian Olsavsky det simple faktum, at folk, efter et år med corona, ikke længere skal slå tiden ihjel derhjemme.

De "gør andre ting udover at handle," forklarer han simpelt.

Omsætningen og overskud

Amazons konkrete omsætning lyder på 113 milliarder dollar - 707 milliarder kroner - i seneste regnskab. Altså to milliarder dollar under analytikeres estimerede resultat på 115 milliarder dollar.

Dog steg overskuddet med 48 procent til 7,8 milliarder dollar - den næstestørste stining, der nogensinde er annonceret fra Amazon.

Trods de vage udsigter til vækst, tilføjer Olsavsky, at virksomheden håber, at Covid-19 vil aftage, og at økonomien fortsat vil hoppe tilbage.

Foruden kunstigt stor medvind af krisen har Amazon det sidste år gennemlevet personaleprotester over manglende sikkerhedsforanstaltninger samt et mislykket forsøg på en fagforening. De første spæde forsøg på sidstnævnte stammer dog helt tilbage fra årtusindskiftet.

Amazon Web Services (AWS) og cloud-computing har været dervet en stor del af den øgede vækst.

AWS omsatte alene 14,8 milliarder dollar - en stigning på 37 procent, og dermed lidt over de estimerede 14,1 milliarder dollar analytikerne havde forventet.

Denne vækst sker på trods af, at AWS har sænket priserne. Men virksomheden har underskrevet nye flerårige aftaler med store kunder, siger Olsavsky.

Facebook forudser også væksttab

Amazon er ikke en eneste online-platform, der forudser lavere vækst i den nærmeste fremtid. Også Facebook mener, at væksteventyret efetr krisen mister pusten.

Dette fik Facebook-aktien til at falde med over tre procent, efter deres udmelding sammen med et regnskab, der trods udsigterne melder om vækst.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Forsinket inddrivelsessystem har nu kradset 320 millioner kroner ind for Rigspolitiet: 40.000 bliver automatisk trukket i løn
Det forsinkede inddrivelsessystem, PSRM leveret af Netcompany, har nu ved automatisk at trække penge fra borgere, der skylder det offentlige penge, indsamlet 320 millioner kroner i politigæld. Der mangler dog stadig en enorm gæld.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Performer jeres nuværende IT-setup også fra Kina og andre kontinenter?
Sådan optimerer og sikre du din performance. Læs mere her og hør, hvordan du reelt bliver i stand til at optimere dine globale IT-operationer.