Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Gå på opdagelse i historien: Her er 20 års Computerworld fra 1981 til 2001

Computerworld har 40 års fødselsdag. Siden vi udkom for første gang 8. septemer 1981, er der sket en utrolig teknologisk og forretningsmæssig udvikling inden for it. Meget af det er dokumenteret i ord og billeder i de to jubilæumsnumre fra 1991 og 2001, som du kvit og frit kan dykke ned i her. God fornøjelse.

Computerworld fylder 40 år: Jubilæumsnumre som de to, du kan læse her, er jo naturligvis fyldt med både hyggelige tilbageblik og modige bud på fremtiden.

Især det sidste er altid risikabelt, men skribenten Philip H. Dorn havde nu en ganske heldig hånd på flere felter, da han i jubilæumsnummeret fra 1991 blandt andet skrev følgende:

"Hvad så i år 2001?

De mest attraktive nye teknologier uden for laboratoriernes mure er de pen-baserede computere, de CD-ROM baserede »WORM« masselagre, fiberoptiske LAN/WAN netværk og det grafiske Windows/ Macintosh brugerinterface (GUI).

Biologiske computere såvel som neuralnet er stadig lidt for knyttet til R&D-verdenen til at kunne spille nogen væsentlig rolle i de næste 10 år.

Utvivlsomt vil mere og mere arbejde i de næste fem år blive lagt ud eksternt – til, omend kortvarig, glæde for for servicevirksomheder som EDS og Andersen Consulting.

En drejning mod et mere robust økonomisk klima vil uundgåeligt motivere færre og færre virksomheder til at lægge deres hjerteblod, information, i hænderne på fremmede.

Hvis bladet overhovedet eksisterer til den tid, vil Datamations Top 10 for året 2000 se helt anderledes ud. Kun to amerikanske selskaber, nemlig IBM og AT&T /NCR, vil være på listen sammen med seks, eller måske otte, japanske leverandører.

Og de øvrige amerikanere? DEC, for eksempel? De vil ikke længere være en selvfølge.

Blandt europæerne kunne man fristes til at holde på Siemens, men også franske Groupe Bull kunne meget vel tænkes fortsat at trodse såvel alle naturlove som EF’s subsidie-regler og på den måde holde sig i live.

Men en ting er sikker: Computerworld vil være på banen hver eneste uge med nye nekrologer over gamle hæderkronede foretagender, som forgår og erstattes af nye friske kræfter."

Computerworld er jo som en bekendt nu en sprællelevende 40-årig, som udkommer hele tiden på en sværm af platforme.

God fornøjelse med at dykke ned i historien.
Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Identificér og håndter sofistikerede sikkerhedsbrud hurtigt og effektivt
Forebyggelse er ikke nok. Sikkerhedsbrud kan og vil ske, og så skal de håndteres hurtigt og effektivt. Men sofistikerede angreb kan holde sig under radaren længe, og de helt rette modsvar være svære at identificere.