Artikel top billede

Norlys forbereder milliardhandel: Kan være på vej med krigserklæring mod TDC

Den jyske fiberkæmpe Norlys leder efter en medejer til sin fiberforretning. En sådan handel vil kunne værdisætte hele koncernen til mellem 20 25 milliarder kroner.

Energi- og fiberselskabet Norlys vil have en ny fremmed ejer ind, der kan investere i selskabets fiberforretning, Norlys Tele.

Det skriver Børsen, der erfarer, at selskabet har allieret sig med investseringsbanken J.P Morgan i forsøget på at finde en investor.

Ifølge Børsen kan en sådan handel værdisætte Norlys' fibernet til mellem 20 og 25 milliarder kroner.

“Vi kan bekræfte, at vi er i den tidlige del af den proces, du nævner, som handler om at finde en minoritetsejer til vores fibernet. Men da det stadig er tidligt i processen, vil det ikke være rigtigt af os at kommentere det yderligere,” siger Ulf Lund, direktør i Norlys til Børsen.

Teleanalytiker Torben Rune vurderer over for Børsen, at en sådan handel er en indikation på, at selskabet ønsker at være en seriøs udfordrer til TDC i kampen om herredømmet på det danske fibermarked.

Ville købe mobilselskab

Det er ikke første gang, at Norlys barsler med aggressive opkøbsplaner.

For knap et år siden forlød det, at selskabet havde et ønske om helt eller delvist at opkøbe et af de fire store mobilselskaber på det danske marked. Det vil sige enten 3, Telenor, Telia eller TDC Mobil.

Indtil videre er de planer dog endnu ikke blevet realiseret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere