Artikel top billede

(Foto: SE koncernen / Nikolai Tuborg)

Norlys forbereder milliardhandel: Kan være på vej med krigserklæring mod TDC

Den jyske fiberkæmpe Norlys leder efter en medejer til sin fiberforretning. En sådan handel vil kunne værdisætte hele koncernen til mellem 20 25 milliarder kroner.

Energi- og fiberselskabet Norlys vil have en ny fremmed ejer ind, der kan investere i selskabets fiberforretning, Norlys Tele.

Det skriver Børsen, der erfarer, at selskabet har allieret sig med investseringsbanken J.P Morgan i forsøget på at finde en investor.

Ifølge Børsen kan en sådan handel værdisætte Norlys' fibernet til mellem 20 og 25 milliarder kroner.

“Vi kan bekræfte, at vi er i den tidlige del af den proces, du nævner, som handler om at finde en minoritetsejer til vores fibernet. Men da det stadig er tidligt i processen, vil det ikke være rigtigt af os at kommentere det yderligere,” siger Ulf Lund, direktør i Norlys til Børsen.

Teleanalytiker Torben Rune vurderer over for Børsen, at en sådan handel er en indikation på, at selskabet ønsker at være en seriøs udfordrer til TDC i kampen om herredømmet på det danske fibermarked.

Ville købe mobilselskab

Det er ikke første gang, at Norlys barsler med aggressive opkøbsplaner.

For knap et år siden forlød det, at selskabet havde et ønske om helt eller delvist at opkøbe et af de fire store mobilselskaber på det danske marked. Det vil sige enten 3, Telenor, Telia eller TDC Mobil.

Indtil videre er de planer dog endnu ikke blevet realiseret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere