Artikel top billede

(Foto: Marcus Spike)

Sundhedsoplysninger, kreditkort og billeder af børn: Dansk virksomhed ramt af ransomware-angreb - har fået lækket store mængder data

500 gigabyte data med personfølsomme oplysninger blev i juni stjålet fra en dansk virksomhed. Og da virksomheden nægtede at betale lækkede hackerne samtlige data på det mørke internet.

Medarbejderes sundhedsoplysninger, kreditkortoplysninger, virksomhedsstrategier, budgetter og billeder med legende børn markeret med teksten "ikke til offentliggørelse".

Det er nogle af de data, som den odenseanske legeplads-leverandør Kompan fik i klemme i et ransomware-angreb, der ramt virksomheden i juni i år.

Netmediet Version2 har gennem interne anmeldelses-dokumenter fået adgang til hackets forløb.

19. juni klokken 6.30 tidlig morgen konstaterede medarbejdere i Kompan et cyberangreb. Klokken 7.00 blev der lukket for adgangen til systemerne.

Efterfølgende undersøgelser af angrebet viser, at hackerne har haft tilgang til systemerne, hvor de har trukket data ud i over to uger - fra 4. juni til 19. juni.

Ifølge Version2 er det ransomwaregruppen Conti, der står bag angrebet. I angrebet forlod i alt 500 gigabyte data virksomheden, og efterfølgende lækkede gruppen samtlige data på dark web, da Kompan nægtede at betale løsesum.

Angrebet med det efterfølgende læk er et eksempel på en ny tendens, der over de sidste år har taget til. Modellen har efterhånden bygget flere og flere trin på sig.

Kompan er storleverandør af legepladser til det meste af den vestlige verden, og omsatte for 877 millioner kroner i 2020.