OVERBLIKDramatisk dag i retten: 34-årig tilstår datatyveri mod Netcompany

Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Google får milliardbøde for at blokere for adgang til Android-styresystemet

Den amerikanske it-gigant Google skal betale godt en milliard kroner. Det lyder kravet fra de sydkoreanske myndigheder, der mener Google har misbrugt sin dominerende position på smartphonemarkedet

Google får en bøde fra de sydkoreanske konkurrencemyndigheder på 207 milliarder koreanske won. Det svarer til godt 1,1 milliarder danske kroner.

Bøden kommer efter anklager fra de koreanske myndigheder om, at Google har misbrugt sin dominerende position på mobilmarkedet.

Det skriver Reuters.

Google har ifølge de koreanske myndigheder blokeret for alternative versioner af styresystemet Android, og dermed blokeret for konkurrence på markedet.

Den amerikanske it-gigant planlægger at anke afgørelsen og den milliardstore bødestraf. Ifølge nyhedsbureauet mener Google ikke, at de koreanske myndigheder har taget i betragtning hvilke andre fordele Google tilbyder sine kunder.

Bøden er ifølge myndighederne den niendestørste som de sydkoreanske myndigheder nogensinde har udskrevet.

Det er ikke mere end to måneder siden Google også fik en bøde i milliardklassen. Dengang var afsenderen de franske myndigheder.

Google valgte dog kort tid efter også at anke den.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

27. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

28. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

28. februar 2024 | Læs mere