Artikel top billede

Google får milliardbøde for at blokere for adgang til Android-styresystemet

Den amerikanske it-gigant Google skal betale godt en milliard kroner. Det lyder kravet fra de sydkoreanske myndigheder, der mener Google har misbrugt sin dominerende position på smartphonemarkedet

Google får en bøde fra de sydkoreanske konkurrencemyndigheder på 207 milliarder koreanske won. Det svarer til godt 1,1 milliarder danske kroner.

Bøden kommer efter anklager fra de koreanske myndigheder om, at Google har misbrugt sin dominerende position på mobilmarkedet.

Det skriver Reuters.

Google har ifølge de koreanske myndigheder blokeret for alternative versioner af styresystemet Android, og dermed blokeret for konkurrence på markedet.

Den amerikanske it-gigant planlægger at anke afgørelsen og den milliardstore bødestraf. Ifølge nyhedsbureauet mener Google ikke, at de koreanske myndigheder har taget i betragtning hvilke andre fordele Google tilbyder sine kunder.

Bøden er ifølge myndighederne den niendestørste som de sydkoreanske myndigheder nogensinde har udskrevet.

Det er ikke mere end to måneder siden Google også fik en bøde i milliardklassen. Dengang var afsenderen de franske myndigheder.

Google valgte dog kort tid efter også at anke den.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere


Computerworld
Ny rekord: Her er elbilen med den længste rækkevidde / Få timer til at Apple er klar med ny iOS 15 / Teslas vilde model S Plaid sætter fantomtid på hæderkronet bane