Artikel top billede

(Foto: Mitchell Luo)

Frankrig idømmer Google svimlende 3,7 milliarder kroner i bøde for ikke at overholde nye copyright-regler

Flere tusind millioner kroner dømmes Google til at betale i Frankrig, efter søgegiganten har nølet med at få aftaler i hus med de franske nyhedsudgivere.

Le kaching siger det franske kasseapperat i dag.

Frankrigs myndighed for konkurrenceovervågning har i dag tildelt søgemaskinegiganten Google en bøde på 500 millioner euro - det der svarer til over 3,7 milliarder danske kroner.

Det skriver Reuters
.

Det store beløb falder, fordi Google ikke har levet op til midlertidige ordrer om fra den franske monopolmyndighed, som udsprang af det nye copyright-direktiv, som trådte i kraft i EU i 2019.

Monopolmyndigheden krævede af Google at åbne samtaler med nyhedsudgivere, der ville forhandle om kompensation inden for tre måneder af udgivernes forespørgsel.

Med direktivet, som Frankrig var det første europæiske land til at implentere i sin lovgivning, skal Google betale landets medier og nyhedsbureuer, hver gang søgemaskinen viser uddrag for deres artikler i sine søgeresultater.

Nu har tech-giganten to måneder til at komme med en plan for, hvordan denne har tænkt sig at kompensere franske nyhedsbureauer og andre udgivere for brugen af deres nyheder. For hver dag efter de to måneder, som Google nøler med at komme op med en plan, vil virksomheden blive pålagt dagbøder på 900.000 euro om dagen.

Google skuffet over beslutningen

Fra Google lyder kommentaren om bøden:

"Vi har handlet i god tro gennem hele processen. Bøden ignorerer vores bestræbelser på at nå til enighed og virkeligheden af, hvordan nyheder fungerer på vores platforme," sagde en talsmand fra den amerikanske søgegigant.

"Indtil i dag er Google det eneste selskab, der har annonceret aftaler om rettigheder."

De franske nyhedsdgivere APIG, SEPM og AFP beskylder dog tech-giganten for netop at tilgå samtalerne med det mål at finde et fælles fodfæste for en aftale.

"Når myndigheden dekreterer en forpligtelse for et selskab, skal den nøje overholde dette, både i ånden og i bogstavet. Her var det desværre ikke tilfældet," konstaterer chef for monopolmyndigheden Isabelle de Silva i en udmelding.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere