Artikel top billede

Frankrig idømmer Google svimlende 3,7 milliarder kroner i bøde for ikke at overholde nye copyright-regler

Flere tusind millioner kroner dømmes Google til at betale i Frankrig, efter søgegiganten har nølet med at få aftaler i hus med de franske nyhedsudgivere.

Le kaching siger det franske kasseapperat i dag.

Frankrigs myndighed for konkurrenceovervågning har i dag tildelt søgemaskinegiganten Google en bøde på 500 millioner euro - det der svarer til over 3,7 milliarder danske kroner.

Det skriver Reuters
.

Det store beløb falder, fordi Google ikke har levet op til midlertidige ordrer om fra den franske monopolmyndighed, som udsprang af det nye copyright-direktiv, som trådte i kraft i EU i 2019.

Monopolmyndigheden krævede af Google at åbne samtaler med nyhedsudgivere, der ville forhandle om kompensation inden for tre måneder af udgivernes forespørgsel.

Med direktivet, som Frankrig var det første europæiske land til at implentere i sin lovgivning, skal Google betale landets medier og nyhedsbureuer, hver gang søgemaskinen viser uddrag for deres artikler i sine søgeresultater.

Nu har tech-giganten to måneder til at komme med en plan for, hvordan denne har tænkt sig at kompensere franske nyhedsbureauer og andre udgivere for brugen af deres nyheder. For hver dag efter de to måneder, som Google nøler med at komme op med en plan, vil virksomheden blive pålagt dagbøder på 900.000 euro om dagen.

Google skuffet over beslutningen

Fra Google lyder kommentaren om bøden:

"Vi har handlet i god tro gennem hele processen. Bøden ignorerer vores bestræbelser på at nå til enighed og virkeligheden af, hvordan nyheder fungerer på vores platforme," sagde en talsmand fra den amerikanske søgegigant.

"Indtil i dag er Google det eneste selskab, der har annonceret aftaler om rettigheder."

De franske nyhedsdgivere APIG, SEPM og AFP beskylder dog tech-giganten for netop at tilgå samtalerne med det mål at finde et fælles fodfæste for en aftale.

"Når myndigheden dekreterer en forpligtelse for et selskab, skal den nøje overholde dette, både i ånden og i bogstavet. Her var det desværre ikke tilfældet," konstaterer chef for monopolmyndigheden Isabelle de Silva i en udmelding.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.