Artikel top billede

Ny kulturminister afviser hurtigt opgør med amerikanske it-giganter: “Vi halter bagefter politisk”

Et dansk opgør med udenlandske it-giganter kommer til at være et langt sejt træk, lyder vurderingen fra den nytiltrådte kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S). Dermed skal danskerne ikke forvente et opgør med de store internationale it-virksomheder i løbet af de kommende år.

Regeringen har i længere tid argumenteret for strammere regler for udenlandske it-giganter på det danske marked.

Men det bliver ikke i løbet af de kommende år, at den danske regering kommer med et stort opgør med de omdiskuterede tech-giganter, forklarer den nytiltrådte kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).

Dermed afviser ministeren, at problemerne vil blive løst på denne side af et folketingsvalg.

Det skriver Berlingske.

“Jeg vil være så hård ved min egen slags og sige, at vi halter bagefter politisk. Vi har ikke formået at få dem til at bidrage til vores fælles samfundsmodel til trods for, at de skovler penge ind. Vi har ikke formået, at de er underlagt de samme demokratiske spilleregler, som for eksempel en avis som Berlingske er. Vi har ikke formået at få gennemsigtighed omkring de algoritmer, der spiller så stor en rolle for vores alle sammens hverdag,” siger Ane Halsboe-Jørgensen i et interviewet med avisen.

Det er derfor også fortsat usikkert præcis, hvilke redskaber regeringen vil bruge for at forsøge at tøjle giganterne på det danske marked.

Regeringen har dog udgivet ni principper, som man vil forfølge når Ane Halsboe-Jørgensen tager hul på arbejdet med at stramme reglerne for it-virksomhederne.

Du finder principperne på regeringens egen hjemmeside.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere