Artikel top billede

Ny kulturminister afviser hurtigt opgør med amerikanske it-giganter: “Vi halter bagefter politisk”

Et dansk opgør med udenlandske it-giganter kommer til at være et langt sejt træk, lyder vurderingen fra den nytiltrådte kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S). Dermed skal danskerne ikke forvente et opgør med de store internationale it-virksomheder i løbet af de kommende år.

Regeringen har i længere tid argumenteret for strammere regler for udenlandske it-giganter på det danske marked.

Men det bliver ikke i løbet af de kommende år, at den danske regering kommer med et stort opgør med de omdiskuterede tech-giganter, forklarer den nytiltrådte kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).

Dermed afviser ministeren, at problemerne vil blive løst på denne side af et folketingsvalg.

Det skriver Berlingske.

“Jeg vil være så hård ved min egen slags og sige, at vi halter bagefter politisk. Vi har ikke formået at få dem til at bidrage til vores fælles samfundsmodel til trods for, at de skovler penge ind. Vi har ikke formået, at de er underlagt de samme demokratiske spilleregler, som for eksempel en avis som Berlingske er. Vi har ikke formået at få gennemsigtighed omkring de algoritmer, der spiller så stor en rolle for vores alle sammens hverdag,” siger Ane Halsboe-Jørgensen i et interviewet med avisen.

Det er derfor også fortsat usikkert præcis, hvilke redskaber regeringen vil bruge for at forsøge at tøjle giganterne på det danske marked.

Regeringen har dog udgivet ni principper, som man vil forfølge når Ane Halsboe-Jørgensen tager hul på arbejdet med at stramme reglerne for it-virksomhederne.

Du finder principperne på regeringens egen hjemmeside.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere


Computerworld
Ny rekord: Her er elbilen med den længste rækkevidde / Få timer til at Apple er klar med ny iOS 15 / Teslas vilde model S Plaid sætter fantomtid på hæderkronet bane