Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Bilbranchen skriger på chip, men Intel siger nej - vil ikke bygge forældede fabrikker

Intel vil ikke hjælpe bilindustrien med nøden i den hårde chip-tørke, før de omstiller sin produktion til mere moderne chips.

Det giver ingen mening at bygge nye chip-fabrikker, der skal producere de chips, der sidder i biler i dag, mener chip-produenten Intel.

Årsagen er, ifølge mediet Fortune, at de chips, som Intel i dag leverer til bilindustrien er gammeldags og umoderne.

Budskabet til bilindustrien er klart fra Intels administrerende direktør Pat Gelsinger: Forny jeres biler, så de kan bruge moderne chips, så sender Intel gerne store mængder af chips til producenterne.

"Det giver ingen økonomisk eller strategisk mening," sagde direktøren på den store biludstilling IAA Mobility i München.

I bilbranchen anvender man i dag 90-nanometer-chips, mens eksempelvis de nyeste chips, som den, der sidder i Apples senste iPhone, kun er fem nanometer - en størrelse, der gør det svært at se den med det blotte øje. Alligevel er der plads til 15 milliader transistorer i chippen. Det skriver Finans.

Bilbranchens fokus på chipens funktion er dog hovedsageligt været på, at chippen skal være holdbar i mange år. Samtidig har industrien ikke det store behov for tung computerkraft, når bilernes funktioner skal bruges.

At skifte disse større og mere solide chips ud, kan desuden betyde et større omrokeringsarbejde for bilproducenterne, samt at nye teknologier skal certificeres.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere