Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Bilbranchen skriger på chip, men Intel siger nej - vil ikke bygge forældede fabrikker

Intel vil ikke hjælpe bilindustrien med nøden i den hårde chip-tørke, før de omstiller sin produktion til mere moderne chips.

Det giver ingen mening at bygge nye chip-fabrikker, der skal producere de chips, der sidder i biler i dag, mener chip-produenten Intel.

Årsagen er, ifølge mediet Fortune, at de chips, som Intel i dag leverer til bilindustrien er gammeldags og umoderne.

Budskabet til bilindustrien er klart fra Intels administrerende direktør Pat Gelsinger: Forny jeres biler, så de kan bruge moderne chips, så sender Intel gerne store mængder af chips til producenterne.

"Det giver ingen økonomisk eller strategisk mening," sagde direktøren på den store biludstilling IAA Mobility i München.

I bilbranchen anvender man i dag 90-nanometer-chips, mens eksempelvis de nyeste chips, som den, der sidder i Apples senste iPhone, kun er fem nanometer - en størrelse, der gør det svært at se den med det blotte øje. Alligevel er der plads til 15 milliader transistorer i chippen. Det skriver Finans.

Bilbranchens fokus på chipens funktion er dog hovedsageligt været på, at chippen skal være holdbar i mange år. Samtidig har industrien ikke det store behov for tung computerkraft, når bilernes funktioner skal bruges.

At skifte disse større og mere solide chips ud, kan desuden betyde et større omrokeringsarbejde for bilproducenterne, samt at nye teknologier skal certificeres.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere