Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Bilbranchen skriger på chip, men Intel siger nej - vil ikke bygge forældede fabrikker

Intel vil ikke hjælpe bilindustrien med nøden i den hårde chip-tørke, før de omstiller sin produktion til mere moderne chips.

Det giver ingen mening at bygge nye chip-fabrikker, der skal producere de chips, der sidder i biler i dag, mener chip-produenten Intel.

Årsagen er, ifølge mediet Fortune, at de chips, som Intel i dag leverer til bilindustrien er gammeldags og umoderne.

Budskabet til bilindustrien er klart fra Intels administrerende direktør Pat Gelsinger: Forny jeres biler, så de kan bruge moderne chips, så sender Intel gerne store mængder af chips til producenterne.

"Det giver ingen økonomisk eller strategisk mening," sagde direktøren på den store biludstilling IAA Mobility i München.

I bilbranchen anvender man i dag 90-nanometer-chips, mens eksempelvis de nyeste chips, som den, der sidder i Apples senste iPhone, kun er fem nanometer - en størrelse, der gør det svært at se den med det blotte øje. Alligevel er der plads til 15 milliader transistorer i chippen. Det skriver Finans.

Bilbranchens fokus på chipens funktion er dog hovedsageligt været på, at chippen skal være holdbar i mange år. Samtidig har industrien ikke det store behov for tung computerkraft, når bilernes funktioner skal bruges.

At skifte disse større og mere solide chips ud, kan desuden betyde et større omrokeringsarbejde for bilproducenterne, samt at nye teknologier skal certificeres.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere