Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Danske Better Collective køber to selskaber / Tesla lancerer opdateret autopilot i betaversion / Kinesisk kryptobørs lukker ned for kinesiske kunder

Danske Better Collective køber to selskaber. Tesla lancerer opdateret autopilot i betaversion. Dansk softwarehus skifter navn. EU fordømmer russiske cyberangreb. Kinesisk kryptobørs lukker ned for kinesiske kunder.

Hjerteligt godmorgen fra Computerworld med ugens første morgen-briefing, som i dag er sammensat af Alexander Haslund.

I disse dage er det især det tyske valg, der stjæler nyhedsoverskrifterne.

Her følger dog dit vanlige og hurtige overblik over it-nyhederne.

Danske Better Collective køber to selskaber

Det danske betting-selskab Better Collective har opkøbt to hollandske selskaber for et beløb op i mod 70 millioner kroner.

Der er tale om medieselskabet Soccernews og betting-virksomheden Voetbalwedden, skriver Better Collective i en meddelelse til Computerworld.

Opkøbene skal bane vejen for det danske betting-selskabs indtog på det hollandske marked, og Better Collective forventer nu at kunne runde en omsætning på 22 millioner kroner i Holland i 2022.

Tilbage i maj foretog Better Collective sit største opkøb til dato, da det amerikanske betting-selskab The Action Network blev erhvervet for knap halvanden milliard kroner.

Tesla lancerer opdateret autopilot i betaversion

I fredags sendte Tesla en ny softwareopdatering på gaden med en betaversion af sin nyeste autopilot.

Full Self-Driving er nu tilgængelig for tusindvis af Tesla-ejere i USA. Blandt andet gør det elbilen i stand til automatisk at skifte bane, navigere på motorveje eller sågar selv, uden nogen bag rettet, at kunne køre ud fra en parkeringsplads.

Det skriver Finans.

Med opdateringen er det ifølge Tesla nu også muligt at bruge den selvkørende software i byer og på motorveje.

Da der er tale om en betaversion, skal Tesla-ejere først anmode om at få adgang til den nye autopilot, hvorefter 'bilen' vurderer førerens kørsel i syv dage, før der gives tilladelse.

Ifølge Elon Musk vil Tesla lancere en tidlig version af softwaren på det europæiske marked i næste måned.

Dansk softwarehus skifter navn

Danske Fjernvarmeforsyningers EDB-Selskab (DFF|EDB) skifter navn til Softværket, oplyser andelsselskabet til Computerworld.

Softværket, der udvikler, sælger og supporterer softwareløsninger til forsyningsbranchen, har i dag 40 ansatte.

Navneskiftet kom endeligt i hus efter en ekstraordinær generalforsamling 9. september, hvor der blev stemt ja til bestyrelsens oplæg til et nyt navn.

Om baggrunden for navneskiftet lyder det:

"Vi synes det signalerer en mere nutidig, innovativ og moderne virksomhed. Kort sagt fortæller det nye navn, også præcis, hvad vi gør: Vi udvikler innovativt software til vand- & varmeværker. Samtidig er vi glade for den nye visuelle identitet, som vi synes signalerer en mere åben og kreativ virksomhed," lyder det i en meddelelse.

EU fordømmer russiske cyberangreb

Rusland står bag flere målrettede cyberangreb mod medlemmer af parlamenter, embedsmænd og politikere i EU-lande.

Sådan lyder anklagen fra Rådet for Den Europæiske Union, der på det kraftigste fordømmer den russiske cyberoffensiv, skriver Ritzau.

"Vi opfordrer Den Russiske Føderation til at efterleve normer for ansvarlige staters opførsel i cyberspace," hedder det i meddelelsen," lyder det blandt andet fra rådet, der tilskriver en række af cyberangrebene en russisk grupp ved navn Ghostwriter.

Også Danmark støtter fordømmelsen af Rusland, oplyser udenrigsminister Jeppe Kofod (S) i et tweet:

"Sådanne aktiviteter er en direkte trussel mod vores demokrati og skal stoppes øjeblikkeligt. Vi står i fuld solidaritet med de påvirkede lande."

Rusland har tidligere afvist anklagerne.

Kinesisk kryptobørs lukker ned for kinesiske kunder

Den kinesiske kryptovalutabørs Huobi Global er stoppet med at tage imod nye kinesiske kunder.

Derudover er børsen gået i gang med en proces, der frem mod slutningen af året skal lukke ned for alle nuværende kinesiske kunders konti

Det skriver Reuters.

Nedlukningen sker i kølvandet på, at Kina har gjort al handel med kryptovalua ulovlig.