Artikel top billede

Tyske myndigheder vil granske Xiaomi-telefoner efter censur-anklager

De tyske cybersikkerhedsmyndigheder vil nu gennemføre tekniske undersøgelser af telefoner Xiaomi, der er blevet beskyldt for have en skjult censur-funktion indbygget i sine telefoner.

Den kinesiske smartphone-producent Xiaomi skal nu have sine telefoner gransket af de tyske myndigheder.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, der kan meddele, at den tyske cybersikkerheds-vagthund BSI har iværksat tekniske undersøgelser af telefoner fra Xiaomi, som er mistænkt for at have en skjult funktion, der gør det muligt at censurere udvalgte vendinger.

Det er endnu uvist præcis, hvad de tekniske undersøgelser består af, men de kommer efter, at den litaueske efterretningstjeneste advarede mod telefoner fra Xiaomi.

I den forbindelse opfordrede Litaeuns forsvarsministe desuden landets borgere til at kassere telefoner fra kinesiske producenter.

”Vores anbefaling er ikke at købe nye smartphones fra Kina og at skaffe sig af med dem, som allerede er blevet købt, så hurtigt det kan lade sig gøre inden for rimelighedens grænser,” sagde Litauens forsvarsminister Margiris Abukevicius.

Fjerner kontroversielle vendninger

Ifølge Litauens efterretningstjeneste var der i telefonen Mi 10T 5G blevet identificeret en skjult, men ikke aktiveret funktion, der kan opdage og fjerne vendinger som "democracy movement'", "free Tibet" og "long live Taiwan independence."

Funktionen er altså ikke slået til på det europæiske marked, men den kan aktiveres fra Kina såfremt Xiaomi ønsker, lyder advarslen fra den litaueske efterretningstjeneste.

Xiaomi har længe været en af de største producenter på det kineiske marked, men i andet kvartal af 2021 strøg selskabet med 12,7 millioner solgte telefoner også for første gang til tops på listen over de mest sælgende smartphone-producenter i Europa.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere