Artikel top billede

Tyske myndigheder vil granske Xiaomi-telefoner efter censur-anklager

De tyske cybersikkerhedsmyndigheder vil nu gennemføre tekniske undersøgelser af telefoner Xiaomi, der er blevet beskyldt for have en skjult censur-funktion indbygget i sine telefoner.

Den kinesiske smartphone-producent Xiaomi skal nu have sine telefoner gransket af de tyske myndigheder.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, der kan meddele, at den tyske cybersikkerheds-vagthund BSI har iværksat tekniske undersøgelser af telefoner fra Xiaomi, som er mistænkt for at have en skjult funktion, der gør det muligt at censurere udvalgte vendinger.

Det er endnu uvist præcis, hvad de tekniske undersøgelser består af, men de kommer efter, at den litaueske efterretningstjeneste advarede mod telefoner fra Xiaomi.

I den forbindelse opfordrede Litaeuns forsvarsministe desuden landets borgere til at kassere telefoner fra kinesiske producenter.

”Vores anbefaling er ikke at købe nye smartphones fra Kina og at skaffe sig af med dem, som allerede er blevet købt, så hurtigt det kan lade sig gøre inden for rimelighedens grænser,” sagde Litauens forsvarsminister Margiris Abukevicius.

Fjerner kontroversielle vendninger

Ifølge Litauens efterretningstjeneste var der i telefonen Mi 10T 5G blevet identificeret en skjult, men ikke aktiveret funktion, der kan opdage og fjerne vendinger som "democracy movement'", "free Tibet" og "long live Taiwan independence."

Funktionen er altså ikke slået til på det europæiske marked, men den kan aktiveres fra Kina såfremt Xiaomi ønsker, lyder advarslen fra den litaueske efterretningstjeneste.

Xiaomi har længe været en af de største producenter på det kineiske marked, men i andet kvartal af 2021 strøg selskabet med 12,7 millioner solgte telefoner også for første gang til tops på listen over de mest sælgende smartphone-producenter i Europa.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere