Artikel top billede

Morgen-briefing: Næstved bliver ‘Google-by’ / Dafolo opsluger Convergens / Speedrecruiters dropper børsnotering på First North i sidste øjeblik

Næstved bliver ‘Google-by’. Dafolo opsluger Convergens. Speedrecruiters dropper børsnotering på First North i sidste øjeblik. GN Store Nord kan være ved at overtage fremstomende gamer-selskab. I aften kårer vi Årets CISO 2021.

Velkommen til tirsdagens morgen-briefing fra Computerworld. Morgen-briefingen er denne morgen sammensat af Dan Jensen.

Næstved bliver ‘Google-by’

Næstved bliver i de kommende seks uger ‘Google-by’.

Selskabet har mandag eftermiddag i samarbejde med blandt andet Næstved Erhverv, Zealand Business College, Vækstfonden og lokale erhvervsforeninger slået dørene op for sit projekt ‘Den Digitale Handelsby’ i Næstved.

Det sker med udgangspunkt i et lokalt, midlertidigt kontor, hvor lokale virksomheder kan deltage i kurser og forløb, hvor de kan lære om digital handel, webshop, digital markedsføring og lignende.

Google forventer, at op mod 1.000 lokale virksomheder og 500 studerende og ledige vil deltage i de 65 workshops og andre events, som vil løbe af stablen frem til 12. november, hvor projektet slutter.

Alt er gratis.

Du kan læse mere om Næstved-projektet og se programmet på Googlesuccesonline.dk.

Dafolo opsluger Convergens

Efter fem år som datterselskab under nordjyske Dafolo, er det slut med Rødovre-selskabet Convergens som selvstændigt selskab inden for ESDH-området.

Dafolo meddeler nemlig, at ‘Convergens og Dafolo foreninger kræfterne til gavn for kunderne” og at Convergens nu fusioneres ind i moderselskabet Dafolo.

Med fusionen samles godt 30 medarbejdere, der nu i samlet trop skal fokusere på udvikling af selskabets digitale løsninger.

“Dafolo oplever i stigende grad en efterspørgsel på sammenhængende løsninger, hvor selvbetjeningsløsninger, berigelse af data og automatisering af processer understøtter og kvalitetssikrer arbejdsgange under hensyntagen til GDPR. Sammenlægningen styrker Dafolo som digitalt udviklingshus, der nu spænder over alt fra forretningsanalyse, udvikling, professionel UX design til solid test- og kvalitetssikring,” meddeler selskabet.

Speedrecruiters dropper børsnotering på First North i sidste øjeblik

Danske Speedrecruiters - der står bag en digital rekrutteringssoftware - dropper sin planlagte notering på minibørsen First North i allersidste øjeblik.

Selskabet henviser i en udsendt meddelelse til, at annulleringen skyldes ‘den meget høje usikkerhed’ på de finansielle markeder.

Det var planen, at selskabet ville rejse 26,5 millioner kroner på noteringen, men det er uklart, hvor mange aktier, der er blevet solgt, da da selskabet ikke vil oplyse noget om dette.

Direktør Michael Lunderskov siger dog til Børsen, at det ‘ikke er nogen hemmelighed, at vi ikke er nået op, hvor vi gerne ville. Så havde vi nok ikke siddet her.”

I en udsendt meddelelse peger han på, at Speedrecruiters fortsat har ambitioner om at blive noteret.

“Med de mange positive tilkendegivelser, vi har fået de seneste par uger, ser vi fortsat Nasdaq First North som en effektiv platform for at rejse vækstkapital, og vi vil følge udviklingen i børsmarkedet med henblik på muligheden for en notering på First North på et senere tidspunkt,” hedder det her.

Du finder hele meddelelsen fra Speedrecruiters her.

GN Store Nord kan være ved at overtage fremstomende gamer-selskab

GN Store Nord kan være ved at købe det fremstormende gamerselskab Steelseries af kapitalfonden Axcel.

Ifølge Inside Business er parterne i ‘fremskredne forhandlinger’ om et ejerskifte af Steelseries. Anslået pris: Mere end 7,5 milliarder kroner.

Omsætningen for Steelseries - der producerer udstyr til gamerne som hovedtelefoner, tastaturer og lignende - er vokset eksplosivt i de senere år - i seneste regnskabsår med 56 procent til knap 1,3 milliarder kroner.

Axcel har ellers tidligere meddelt, at man arbejdede på en børsnotering af Steelseries, der blev grundlagt i 2001 af Jacob Wolff-Petersen.

I aften kårer vi Årets CISO 2021

Om nogle timer kårer Computerworld sammen med Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed Danmarks bedste it-sikkerhedsansvarlige lige nu.

Det kommer til at ske til en fejring med taler, middag og spændende indlæg i den flotte Børsen-bygning midt i København.

Som særlig gæst kommer russiske Eugene Kaspersky, der står bag et af verdens største it-sikkerhedsselskaber, Kaspersky Lab, og holder oplæg for gæsterne.

Du kan læse mere om arrangementet på Aaretsciso.dk.

Og du kan læse om de tre nominerede og deres projekter her: Sådan har Danmarks tre bedste CISO’er fået sat it-sikkerheden på dagsordene
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere