Artikel top billede

Tegneserie: Vildt underholdende og original titel vender tilbage

Sci-fi-serien Saga har solgt i millionoplæg verden over, men har ligget i mølposen de sidste tre år. Nu har skaberne annonceret, at de endelig tager hul på sidste halvdel.

Nu er der endelig nyt om en af de seneste ti års mest nyskabende og roste tegneserier, nemlig sci-fi-serien Saga.

Projektet blev ellers lagt i dvale siden juli 2018, da skaberne Brian K. Vaughan og Fiona Staples var halvvejs i de planlagte 108 numre, men vender tilbage til januar.

Saga er oversat til mere end 20 sprog – blandt andet dansk – og har solgt over syv millioner eksemplarer, hvilket efter enhver målestok er ganske imponerende.

Men fans verden over har i stigende grad frygtet, at serieskaberne havde givet op. Eller måske faldt i samme gryde som George R.R. Martin, der som bekendt næppe nogensinde tager sig sammen til at blive færdig med sine bøger om intriger og krig i Westeros, der dannede forlæg for HBO-serien Game of Thrones.

Vi har tidligere skrevet om Saga, der udmærker sig ved at blande action, død, fantasifulde monstre og vildt nytænkende sci-fi med sex, kønsroller og familiedrama i et ret originalt mix.

For nogle vil det alt sammen måske forekomme lige lovligt woke. Men det skal man ikke lade sig skræmme af. For Saga er flot tænkt og udført og underholdende tegneseriekunst på højeste niveau.

Så køber man præmissen om, at træer udmærket kan fungere som rumskibe, at royale hævnere har skærme i stedet for ansigter, at lejemordere kan have talende katte eller at en babysæl udmærket kan være en svært skallesmækkende størrelse, så er der virkelig meget at hente.

Rammehistorien i Saga er fortællingen om pigen Hazel, der er resultatet af en forening mellem parret Marko og Alana fra hver sin nådesløst krigsførende nation – og som i øvrigt er udstyret med henholdsvis horn og vinger.

Men fra dette Romeo og Julie-agtige udgangspunkt stikker tingene helt af. Ligesom der heller ikke er tal på alle de grumme fjender, der gør deres yderste for at udnytte eller få ram på hovedpersonerne.

Saga nummer 55 udkommer den 26. januar 2022.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere