Artikel top billede

Tegneserie: Vildt underholdende og original titel vender tilbage

Sci-fi-serien Saga har solgt i millionoplæg verden over, men har ligget i mølposen de sidste tre år. Nu har skaberne annonceret, at de endelig tager hul på sidste halvdel.

Nu er der endelig nyt om en af de seneste ti års mest nyskabende og roste tegneserier, nemlig sci-fi-serien Saga.

Projektet blev ellers lagt i dvale siden juli 2018, da skaberne Brian K. Vaughan og Fiona Staples var halvvejs i de planlagte 108 numre, men vender tilbage til januar.

Saga er oversat til mere end 20 sprog – blandt andet dansk – og har solgt over syv millioner eksemplarer, hvilket efter enhver målestok er ganske imponerende.

Men fans verden over har i stigende grad frygtet, at serieskaberne havde givet op. Eller måske faldt i samme gryde som George R.R. Martin, der som bekendt næppe nogensinde tager sig sammen til at blive færdig med sine bøger om intriger og krig i Westeros, der dannede forlæg for HBO-serien Game of Thrones.

Vi har tidligere skrevet om Saga, der udmærker sig ved at blande action, død, fantasifulde monstre og vildt nytænkende sci-fi med sex, kønsroller og familiedrama i et ret originalt mix.

For nogle vil det alt sammen måske forekomme lige lovligt woke. Men det skal man ikke lade sig skræmme af. For Saga er flot tænkt og udført og underholdende tegneseriekunst på højeste niveau.

Så køber man præmissen om, at træer udmærket kan fungere som rumskibe, at royale hævnere har skærme i stedet for ansigter, at lejemordere kan have talende katte eller at en babysæl udmærket kan være en svært skallesmækkende størrelse, så er der virkelig meget at hente.

Rammehistorien i Saga er fortællingen om pigen Hazel, der er resultatet af en forening mellem parret Marko og Alana fra hver sin nådesløst krigsførende nation – og som i øvrigt er udstyret med henholdsvis horn og vinger.

Men fra dette Romeo og Julie-agtige udgangspunkt stikker tingene helt af. Ligesom der heller ikke er tal på alle de grumme fjender, der gør deres yderste for at udnytte eller få ram på hovedpersonerne.

Saga nummer 55 udkommer den 26. januar 2022.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere