Artikel top billede

Tegneserie: Vildt underholdende og original titel vender tilbage

Sci-fi-serien Saga har solgt i millionoplæg verden over, men har ligget i mølposen de sidste tre år. Nu har skaberne annonceret, at de endelig tager hul på sidste halvdel.

Nu er der endelig nyt om en af de seneste ti års mest nyskabende og roste tegneserier, nemlig sci-fi-serien Saga.

Projektet blev ellers lagt i dvale siden juli 2018, da skaberne Brian K. Vaughan og Fiona Staples var halvvejs i de planlagte 108 numre, men vender tilbage til januar.

Saga er oversat til mere end 20 sprog – blandt andet dansk – og har solgt over syv millioner eksemplarer, hvilket efter enhver målestok er ganske imponerende.

Men fans verden over har i stigende grad frygtet, at serieskaberne havde givet op. Eller måske faldt i samme gryde som George R.R. Martin, der som bekendt næppe nogensinde tager sig sammen til at blive færdig med sine bøger om intriger og krig i Westeros, der dannede forlæg for HBO-serien Game of Thrones.

Vi har tidligere skrevet om Saga, der udmærker sig ved at blande action, død, fantasifulde monstre og vildt nytænkende sci-fi med sex, kønsroller og familiedrama i et ret originalt mix.

For nogle vil det alt sammen måske forekomme lige lovligt woke. Men det skal man ikke lade sig skræmme af. For Saga er flot tænkt og udført og underholdende tegneseriekunst på højeste niveau.

Så køber man præmissen om, at træer udmærket kan fungere som rumskibe, at royale hævnere har skærme i stedet for ansigter, at lejemordere kan have talende katte eller at en babysæl udmærket kan være en svært skallesmækkende størrelse, så er der virkelig meget at hente.

Rammehistorien i Saga er fortællingen om pigen Hazel, der er resultatet af en forening mellem parret Marko og Alana fra hver sin nådesløst krigsførende nation – og som i øvrigt er udstyret med henholdsvis horn og vinger.

Men fra dette Romeo og Julie-agtige udgangspunkt stikker tingene helt af. Ligesom der heller ikke er tal på alle de grumme fjender, der gør deres yderste for at udnytte eller få ram på hovedpersonerne.

Saga nummer 55 udkommer den 26. januar 2022.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere