Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Danske Usertribe jagter 190 millioner til vækstoffensiv / Snapchat hårdt ramt af Apples privacy-ændringer / Twitters algoritme favoriserer højreorienterede politikere

Danske Usertribe jagter 190 millioner til vækst. Snapchat hårdt ramt af Apples privacy-ændringer. Twitters algoritme favoriserer højreorienterede politikere. Nyt Trump-selskab flyver til vejrs på børsen.

Godmorgen og velkommen til ugens første morgen-briefing her fra Computerworld.

De næste fem dage vil det være Rasmus Ginman, der agerer kurator på det tidligere nyhedsoverblik fra it-verdenen.

I dag lægger vi ud med en historie om det danske tech-selskab Usertribe, der satser på at rejse godt 200 millioner til at sætte fart på væksten.

Derudover skal vi en kort tur forbi Facebook, Twitter, Snapchat og et selskab, Trump har fået børsnoteret.

Rigtig god læselyst.

Danske Usertribe jagter 190 millioner til vækstoffensiv

Det danske tech-selskab Usertribe satser på at rejse 190 millioner kroner inden årets udgang.

Casper Henningsen, der medejer og CEO i selskabet, vil sammen med bestyrelsen rejse de adskillige millioner for sætte fart på væksten, skriver Børsen.

Antallet af ansatte skal firdobles og konkurrenter skal opkøbes, lyder ambitionerne.

"Med denne her beslutning føler jeg, at jeg er gået fra Superligaen til Champions League. Presset er blevet større, og der er flere øjne, der hviler på mig," siger han til erhvervsavisen.

Usertribe, der blev stiftet af Jonas Alexandersson og Thore Fogh Johansen i 2011, udarbejder kundeanalyser ved hjælp af ansigtsgenkendelse og kunstig intelligens.

Her kan virksomheder få indsigt i, hvad deres kunder mener, tænker og føler om et bestemt produkt.

Twitters algoritme favoriserer højreorienterede politikere

Twitters algoritme favoriserer højreorienterede politikere og nyhedsmedier.

Det erkender det sociale medie i forbindelse med en undersøgelse af sin egen algoritme, skriver The Guardian.

Twitter har undersøgt tweets fra folkevalgte i syv lande; Storbritannien, USA, Canada, Frankrig, Tyskland, Spanien og Japan.

Det er desuden undersøgt, hvorvidt politisk indhold fra nyhedsmedier blev forstærket via Twitter. Her er fokus primært på amerikanske nyhedsmedier som Fox News, the New York Times og BuzzFeed.

Det viser dig, at i seks ud af syv lande, bortset fra Tyskland, vil algoritmen favorisere de højreorienterede politikeres indhold over de venstreorienteredes indhold. Samme mønster gør sig gældende ved nyhedsmedierne, hvor de højreorienterede også fik mest eksponering.

Twitter selv er ikke klar over, hvorfor algoritmen favoriserer højreorienteret indhold på brugernes tidslinje. Men det sociale medie indikerer nu, at det sandsynligvis er på tide at ændre i algoritmen.

Snapchat hårdt ramt af Apples privacy-ændringer

Da billeddelings-appen Snapchat fredag kom med regnskab, var det ikke opløftende nyt til selskabet investorer.

Snap, der er selskabet bag det sociale medie, er nemlig hårdere ramt af Apples nye privacy-ændringer end først antaget, skriver Reuters.

Apples ændringer gør det langt sværere for Snapchat at tjene penge på målrettede reklamer, der er selskabets største indtjeningskilde.

De dårlige nyheder sendte Snap-aktien ned med hele 20 procent fredag efter, at selskabet havde præsenteret regnskab for fjerde kvartal.

"Ændringerne i reklamepolitikken hos Apple IOS har vist sig at være endnu værre, end nogen overhovedet kunne forudsige på baggrund af Snaps udsigter for fjerde kvartal," skriver Doug Anmuth, analytiker ved J.P. Morgan, i et notat, ifølge mediet.

Nyt Trump-selskab flyver til vejrs på børsen

Den tidligere amerikanske præsident Donald Trump er gået på børsen med et nyt selskab, hvor interessen mildest talt har været enorm.

Det har dog været sparsomt med informationer omkring skuffeselskabet, der indtil videre fungerer som en tom skal uden reel aktivitet, skriver CNN.

Men aktien er alligevel steget 1.500 procent siden onsdag sidste uge. Fredag var aktiekursen oppe med mere end 280 procent, før den dalede og endte på en stigning på godt 100 procent.

I onsdags var den tidligere præsident ude og fortælle, at han vil børsnotere Trump Media & Technology Group gennem det her såkaldte SPAC-selskab, hvor intentionen er at lægge udefrakommende aktiviteter ind i det nye selskab.

Indtil videre er det uvist, hvad det nye selskab konkret vil beskæftige sig med. Men Donald Trump har for nyligt meldt ud, at han vil lancere et nyt socialt medie, der skal tage kampen op mod blandt andet Facebook og Twitter - der i øvrigt har bandlyst Donald Trump grundet hans adfærd på de sociale medier.