Artikel top billede

Midt i stormvejret: Facebook tjener styrtende med penge og omsætningen stiger med 35 procent

Facebook sender omsætningen og indtjeningen i vejret i årets tredje kvartal. Samtidig er den samlede brugerbase steget med seks procent og annonceindtægterne tager et spring frem.

Facebook har den senere tid kæmpet med en række møgsager, og selskabet barsler samtidig med et potentielt navneskifte.

Men det har umiddelbart ikke påvirket de økonomiske resultater, da Facebook skovler penge ind samtidig med, at omsætningen stiger til vejrs.

Verdens største sociale medie aflagde regnskab for året tredje kvartal mandag aften, hvor der viste sig en omsætning i hopla.

Med en stigning på 35 procent sammenlignet med samme periode sidste år endte toplinjen på 186 milliarder kroner.

Overskuddet steg med 17 procent og endte på 59 milliarder kroner.

"Vi har oplevet god fremgang i dette kvartal og vores community bliver ved med at vokse,” udtaler topchef Mark Zuckerberg i forbindelse med regnskabet.

Facebook, der ejer både Instagram og WhatsApp, tjente flere penge på reklamer end tidligere, hvilket er udslagsgivende, da reklameindtægter står for størstedelen af omsætningen.

I løbet af årets tredje kvartal var Facebooks brugerbase blevet seks procent større end samme kvartal sidste år. Det betyder, at platformen nu har 1,93 milliarder brugere.

Blandt analytikerkorpset havde det været diskuteret, hvor påvirket Facebook ville være af tilbageholdne annoncører. Apple har nemlig ændret sine privacy-regler, der gør det sværere at målrette reklamer den enkelte bruger. Det har eksempelvis påvirket Snapchat i høj grad dette kvartal.

Men Facebook ser ud til at slippe for de store påvirkninger af Apples nye privatlivspolitik. Alene det sidste år er indtægterne fra annoncer steget med 33 procent til 180 milliarder kroner.

Facebook ramt af whistleblower-storm

Det er ikke mange uger siden, at den tidligere Facebook-ansatte Frances Haugen trådte frem og fortalte om selskabets prioriteter angående skadeligt indhold.

25. oktober skete det så igen. Endnu en whistleblower har kritiseret selskabet for dets prioriteringer. Denne gang sker det i en officiel klage indsendt til det amerikanske finanstilsyn, SEC. Det skriver Washington Post.

Anklagen lyder her, at Facebook vægter vækst og profit over skadeligt indhold, der angiveligt får lov til at forblive oppe. Her går eksemplerne på hadefuld tale, misinformation og trusler, der bevidst ikke pilles ned.

Whistlebloweren beskylder blandt andet Facebook for at nedtone alvoren af den russiske indblanding i det amerikanske præsidentvalg i 2016.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere