WM-data trækker sig fra ESDH-markedet

I de kommende år vil de tre FESD-konsortier sidde hårdt på markedet for ESDH-løsninger til det offentlige, mener WM-data, der tabte i slaget om FESD-leverancerne. WM-data sælger nu sin ESDH-forretning til en af FESD-vinderne, Software Innovation.

Software Innovation har købt WM-datas aktiviteter på området for elektronisk sags- og dokumenthåndtering.

Dermed er konsolideringen på markedet for elektroniske sagshåndteringssystemer til det offentlige en realitet.

Salget er en konsekvens af det det offentlige udbud for sags- og dokumenthåndteringssystemer, FESD, hvor de tre vindende konsortier med CSC, Software Innovation og Accenture i spidserne står til at tegne markedet i de kommende år.

Sælger til FESD-leverandør
Det tager man nu konsekvensen af hos WM-data og sælger sit system til Software Innovation.

- Da vores offentlige kunder peger i retning af FESD, er Software Innovation en naturlig samarbejdspartner for os. Eksisterende kunder får glæde af samarbejdet med en FESD-leverandør, og vi kan koncentrere os om andre elementer af den digitale forvaltning, udtaler administrerende direktør i WM-data, Jesper Scharff.

Software Innovation overtager alle aktiviteter relateret til EDSH-produktet Opus/Filenet samt seks medarbejdere. Forretningsområdet udgør samlet en omsætning på cirka seks millioner kroner.

Prisen for aktiviteterne oplyses ikke.

Software Innovation blev sammen med Accenture/Traen og CSC/Scanjour udvalgt til statens rammekontrakter på EDSH-området. De tre konsortier har indtil videre tegnet kontrakter med tre af de 11 såkaldte FESD-særtog, der er frontløberne i det store offentlige digitaliseringsprojekt samt med Toldskat og Albertslund Kommune.

WM-data var med i prækvalifikations-runden, men blev vraget i opløbet.

Klart behov for konsolidering

Partner i rådgivningsfirmaet Devoteam Fischer & Lorenz, Peter Lorentz Nielsen, har længe spået, at en konsolidering på ESDH-markedet ville følge i kølvandet på FESD-afgørelsen, så han er ikke overrasket over WM-datas salg.

- Der er klart behov for en konsolidering på dette marked, så tilpas mange leverandører kan få en fornuftig forretning. Og det er klart, at det vil blive svært for dem, der står uden for FESD-aftalerne, siger han.

Den vinkel bakkes op af Ejvind Jørgensen, underdirektør i rådgivningsfirmaet Rambøll Management, som drager en parallel til sundhedssektoren.

- Der er man gået fra otte-ti aktører til en stærk konsolidering. Det er bedre at fokusere på andre nicher, hvis man ikke når kritisk masse, siger Ejvind Jørgensen.

Netop sundhedsområdet har været en klar succes for WM-data, som er en af fire afgørende spillere på markedet for elektroniske patientjournaler, og samtidig har landet de fleste kontrakter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere