Artikel top billede

Klodser: Lego i høj kurs blandt voksne entusiaster

Den danske legetøjskoncern har intensiveret indsatsen for at sætte krogen i nye fans med penge på kistebunden og masser af plads på hylden. Senest gik en enorm model af Titanic i restordre på blot to timer.

Danske Lego er kendt og elsket verden over, omend legetøjet også kan være et smertefuldt bekendtskab. Hvilket man vil vide, hvis man blot én gang har trådt på en klods med bare tæer.

Omkring årtusindskiftet kørte virksomheden på pumperne og gennemgik det, der bedst kan betegnes som en økonomisk nærdødsoplevelse.

Men den rejste sig igen under ledelse af tidligere McKinsey-konsulent Jørgen Vig Knudstorp, og Lego er i dag en af klodens mest succesfulde og værdifulde legetøjsvirksomheder.

Men nu er legetøj jo et vidt begreb. Mange af de store sæt er snarere regulære udstillingsgenstande og yndede samleobjekter for voksne entusiaster.

Nogle sæt kan over tid endda fordoble deres værdi – eller mere endnu – hvis man passer rigtig godt på dem; det gælder eksempelvis visse Star Wars-modeller.

Skal man tjene gode penge på Lego , skal man dog dels ramme plet og være heldig at vælge præcis de modeller, der stiger voldsomt i pris, hvilket er lettere sagt end gjort. Dels skal man have tålmodighed og være klar til at have sættet liggende i 5-10 år, før der virkelig er noget at hente.

Men hvor investering i Lego-sæt er risky business for de tålmodige, så er det først og fremmest de stadig mere opfindsomme detaljer, der har været med til at give klodserne et publikum blandt dem, der har bevæget sig fordi den første ungdom.

De seneste år har koncernen intensiveret indsatsen for at øge sit voksne publikum med en lang række sæt, det vil være decideret synd at udsætte for en fem-årig med akut sukkerchok.

Se eksempelvis sektionen ”Adults welcome” på koncernens hjemmeside, hvor man præsenterer nogle af de aktuelt allerflotteste modeller. Heriblandt en ekstremt detaljeret skrivemaskine, diverse rumfartøjer og et piano med indbygget lyd.

Senest har Lego lanceret en 135 centimeter lang model af Titanic.

Med sine 9.090 klodser er skibet med den ulyksalige skæbne ikke det største LEGO-sæt, der er lanceret, men det kommer dog godt derop af.

Til gengæld er det tydeligvis et af de mest ventede. Da der i mandags blev åbnet for forudbestilling, blev sættet meldt i restordre efter blot to timer.

Så bestiller man Titanic-sættet i dag, kan man tidligst håbe på at få det tilsendt omkring 29. november. Hvilket dog – med en smule held – burde være tilstrækkelig tid, hvis man er på udkig efter en særdeles velkommen gave til en voksen Lego-fan med rigtig god plads på hylden.

Rent erhvervsmæssigt er Lego stadig interessant. Og vil du læse mere om det så udkom Jens Andersens "Et liv med LEGO" - en bog om Lego-koncernens og slægten Kirk Kristiansens fascinerende historie gennem 100 år, som familien selv medvirker i.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere