Artikel top billede

(Foto: Jacob Wittorf)

Politiet aflyttede og sporede ni mistænkte i stor sag om NemID-svindel

Politiet har gps-sporet og aflyttet en række mistænkte i en stor sag om NemID-svindel. Det er kommet frem ved Retten i Aarhus, hvor de mistænkte anklages for at have stjålet op mod 45 millioner kroner.

Politiet har gps-sporet og aflyttet mistænkte i en stor bedragerisag.

Det kom frem onsdag ved Retten i Aarhus, hvor anklageren har forelagt sag mod ni mænd, skriver Ritzau.

I denne sag, der er en af landets største sager om databedrageri, er de ni mistænkte anklaget for at stjæle op mod 45 millioner kroner fra op mod 180 personer.

Det er blandt andet sket ved at installere såkaldte keyloggere på biblioteker, hvor de har kunne aflæse borgernes brugernavne og kodeord via tastetryk på tastaturet.

Her er der angiveligt blevet holdt øje med, hvor mange koder ofrene har haft tilbage på det fysiske NemID.

Herefter skulle de kriminelle havde opsnappet de nye nøglekort direkte fra ofrenes postkasser, lyder det.

Ifølge anklageren er bedrageriet fundet stde i en årrække, selvom politiet først fattede mistanke sidste år i april. Derefter begyndte politiet at aflytte og spore de mistænkte. Det førte til anholdelse af de 11 personer sidste år.

Efter ransagninger af deres adresser blev der fundet krypterede filer, der indeholdt 6.580 perosnnumre på personer, hvor en del af dem havde anmeldt, at de var blevet udsat for svindel.

Tidligere er to mænd dømt i sagen efter tilståelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere