Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Skatteministeriets skandaleramte it-system får skarp kritik

Der er endnu engang kritk af ejendomsvurderingssystemet, der efter syv år endnu ikke er blevet fuldt implementeret. Det høster nu massiv kritik fra rigsrevisionen.

Rigsrevisionen rejser alvorlig kritik af Skatteministeriets skandaleombruste it-system Ejendomsvurderingssystem.

Kritikken kommer som reaktion på dårlig økonomi og en tidsplan, der ikke er blevet overholdt. Det skriver flere medier med kendskab til den seneste rapport fra Rigsrevisionen herunder TV2.

Rapporten ventes at blive præsenteret klokken 13 i dag onsdag, når statsrevisorerne holder pressemøde.

Rigsrevisionen forventes på pressemødet at kritisere den voksende regning for systemet. Det var planlagt at ejendomssystemet skulle have kostet 1,3 milliarder kroner, men beløbet er næsten tredoblet.

Samtidig har systemet været undervej i syv år. Tidsplanen for it-systemet er dermed også blevet overskreddet flere gange.

Tilbagevendende kritik

Det er langt fra første gang, at Skatteministeriets it-system til ejendomsvurderinger får kritik.

I sommer skrev onlinemediet Altinget, om interne dokumenter, der viste en række problematiske forhold.

Det manglede blandt andet en klar plan for projektet, overordnet styring af projektet med 500 it-folk og fraværet af en "resultatet orienteret kultur," fremgik det.

Forsinkelsen af projektet har sat arbejdet med ejendomsvurderinger i stå. Manglen på et automatisk it-system har tvunget skattestyrelsen til at få medarbejdere til at behandle 600.000 manuelle vurderingsopgaver.

En arbejdsbyrde, som ekspert i offentlig digitalisering og professor ved CBS Kim Normann Andersen tidligere har anslået optimistisk vil tage 100.000 timer.