Artikel top billede

Twitter sætter foden ned: Forbyder deling af billeder og videoer uden samtykke

Twitter skærper nu sine retningslinjer for deling af indhold. Du skal fra nu af indhente samtykke fra venner og bekendte, når du vil dele billeder og videoer af dem på det sociale medie.

Twitter ændre nu i sine retningslinjer for private informationspolitikker, så det står klart, at brugere ikke længere må dele indhold i form af billeder og videoer uden samtykke fra de personer, der indgår i billederne.

I et blogindlæg, som Twitter offentliggjorde tirsdag, skriver det sociale medie:

"Deling af personlige medier, såsom billeder eller videoer, kan potentielt krænke en persons privatliv og kan føre til følelsesmæssig eller fysisk skade."

I indlægget anerkendes det desuden, at "Misbruget af private medier kan påvirke alle, men kan have en uforholdsmæssig stor effekt på kvinder, aktivister, dissidenter og medlemmer af minoritetssamfund."

Fremadrettet, skriver Twitter, vil det sociale medie "handle i tråd med vores udvalg af håndhævelsesmuligheder," når der modtages en rapport om, at Tweet med indhold, der ikke er givet samtykke til.

Helt konkret lover Twitter at fjerne indhold, hvor personer angiver, at de ikke har givet samtykke til deling af dette.

De nye regler gælder ikke for offentlige personer eller privatpersoner, hvis billede bliver delt i forbindelse med mediedæking i offentlighedens interesse.

En yderligere tilføjelse til reglen, siger Twitter, er når en kontoindehaver deler billeder af enkeltpersoner for at hjælpe nogen i en krisesituation. Her ville Twitter "prøve" at vurdere den kontekst, hvori indholdet deles.

Udvidelsen af ​​politikken kommer en dag efter Twitters grundlægger og administrerende direktør Jack Dorsey meldte sin opsigelse. Ved samme lejlighed blev medarbejderne hos Twitter i et brev oplyst, at teknologichef Parag Agrawal ville overtage stillingen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere