Artikel top billede

Facebook og Meta anlægger undervandskabel mellem Irland og Danmark for at styrke sit metavers

Facebooks moderselskab Meta etableret et nyt undervandskabel, der forbinder Irland og Danmark. Kablet skal give "tiltrængte kapacitets- og driftssikkerhedsforbedringer" til internettet i disse regioner, skriver Meta.

Facebooks moderselskab Meta har sammen med to partnere - kabelvirksomheden Aqua Comms og fiberselskabet Bulk Fiber Networks - etableret undervandskablet Havhingsten, der løber fra Irland til Danmark.

Havhingsten, som kabelforbindelsen hedder, skal hjælpe med at øge internetkapaciteten i området og er det første undervandskabel, der kører på et system af aluminiumskonduktorer, der bl.a. giver øget beskyttelse mod hydrogenpenetration.

Hel præcist går kablet tværs over Det Irske Hav startende nord for Dublin og til et punkt syd for Blackpool. En sektion af kablet rammer også Isle og Man, der ligger midt i havet.

Også et kabel startende fra Seaton Sluice (hvor den røde prik er) strækker sig over Nordsøen til Danmark.

"Denne nye rute tilbyder modstandsdygtige netværksarkitekturmuligheder for virksomheder, transportører og "hyperscalers", mens den leverer den laveste latenstid [tidsrummet fra en påvirkning begynder, til der viser sig en reaktion, red.] , der er tilgængelig mellem Dublin og Norden," skriver Meta i et blogindlæg.

De anvendte kabler er særlig idet råmaterialet, der er anvendt, er anderledes end traditionelle undersøiske kabler.

Kobberet, som kablerne plejer at være lavet af, er udskiftet med aluminium. Ifølge Meta betyder det at kablet både er mindre omkostningstungt og tilgængeligheden af materialet er højere.

"Yderligere fordele omfatter forbedret modstand mod brintgennemtrængning, et element, som er ugunstigt for driften af ​​optiske fibre i havvand," står der i indlægget.

Meta lover desuden, at Havhingsten undersøiske kabelsystem "vil give tiltrængte kapacitets- og driftssikkerhedsforbedringer til internettet i regionen."

Kablet er en del af de investeringer, som selskabet hidtil har foretaget i techgigantens metavers.

"Undersøiske kabler er en del af vores fortsatte bestræbelser på at investere i grundlæggende infrastruktur for at holde trit med efterspørgslen efter internettet nu og bygge til metaverset i fremtiden."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere