Artikel top billede

Facebook og Meta anlægger undervandskabel mellem Irland og Danmark for at styrke sit metavers

Facebooks moderselskab Meta etableret et nyt undervandskabel, der forbinder Irland og Danmark. Kablet skal give "tiltrængte kapacitets- og driftssikkerhedsforbedringer" til internettet i disse regioner, skriver Meta.

Facebooks moderselskab Meta har sammen med to partnere - kabelvirksomheden Aqua Comms og fiberselskabet Bulk Fiber Networks - etableret undervandskablet Havhingsten, der løber fra Irland til Danmark.

Havhingsten, som kabelforbindelsen hedder, skal hjælpe med at øge internetkapaciteten i området og er det første undervandskabel, der kører på et system af aluminiumskonduktorer, der bl.a. giver øget beskyttelse mod hydrogenpenetration.

Hel præcist går kablet tværs over Det Irske Hav startende nord for Dublin og til et punkt syd for Blackpool. En sektion af kablet rammer også Isle og Man, der ligger midt i havet.

Også et kabel startende fra Seaton Sluice (hvor den røde prik er) strækker sig over Nordsøen til Danmark.

"Denne nye rute tilbyder modstandsdygtige netværksarkitekturmuligheder for virksomheder, transportører og "hyperscalers", mens den leverer den laveste latenstid [tidsrummet fra en påvirkning begynder, til der viser sig en reaktion, red.] , der er tilgængelig mellem Dublin og Norden," skriver Meta i et blogindlæg.

De anvendte kabler er særlig idet råmaterialet, der er anvendt, er anderledes end traditionelle undersøiske kabler.

Kobberet, som kablerne plejer at være lavet af, er udskiftet med aluminium. Ifølge Meta betyder det at kablet både er mindre omkostningstungt og tilgængeligheden af materialet er højere.

"Yderligere fordele omfatter forbedret modstand mod brintgennemtrængning, et element, som er ugunstigt for driften af ​​optiske fibre i havvand," står der i indlægget.

Meta lover desuden, at Havhingsten undersøiske kabelsystem "vil give tiltrængte kapacitets- og driftssikkerhedsforbedringer til internettet i regionen."

Kablet er en del af de investeringer, som selskabet hidtil har foretaget i techgigantens metavers.

"Undersøiske kabler er en del af vores fortsatte bestræbelser på at investere i grundlæggende infrastruktur for at holde trit med efterspørgslen efter internettet nu og bygge til metaverset i fremtiden."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?