Artikel top billede

Facebook og Meta anlægger undervandskabel mellem Irland og Danmark for at styrke sit metavers

Facebooks moderselskab Meta etableret et nyt undervandskabel, der forbinder Irland og Danmark. Kablet skal give "tiltrængte kapacitets- og driftssikkerhedsforbedringer" til internettet i disse regioner, skriver Meta.

Facebooks moderselskab Meta har sammen med to partnere - kabelvirksomheden Aqua Comms og fiberselskabet Bulk Fiber Networks - etableret undervandskablet Havhingsten, der løber fra Irland til Danmark.

Havhingsten, som kabelforbindelsen hedder, skal hjælpe med at øge internetkapaciteten i området og er det første undervandskabel, der kører på et system af aluminiumskonduktorer, der bl.a. giver øget beskyttelse mod hydrogenpenetration.

Hel præcist går kablet tværs over Det Irske Hav startende nord for Dublin og til et punkt syd for Blackpool. En sektion af kablet rammer også Isle og Man, der ligger midt i havet.

Også et kabel startende fra Seaton Sluice (hvor den røde prik er) strækker sig over Nordsøen til Danmark.

"Denne nye rute tilbyder modstandsdygtige netværksarkitekturmuligheder for virksomheder, transportører og "hyperscalers", mens den leverer den laveste latenstid [tidsrummet fra en påvirkning begynder, til der viser sig en reaktion, red.] , der er tilgængelig mellem Dublin og Norden," skriver Meta i et blogindlæg.

De anvendte kabler er særlig idet råmaterialet, der er anvendt, er anderledes end traditionelle undersøiske kabler.

Kobberet, som kablerne plejer at være lavet af, er udskiftet med aluminium. Ifølge Meta betyder det at kablet både er mindre omkostningstungt og tilgængeligheden af materialet er højere.

"Yderligere fordele omfatter forbedret modstand mod brintgennemtrængning, et element, som er ugunstigt for driften af ​​optiske fibre i havvand," står der i indlægget.

Meta lover desuden, at Havhingsten undersøiske kabelsystem "vil give tiltrængte kapacitets- og driftssikkerhedsforbedringer til internettet i regionen."

Kablet er en del af de investeringer, som selskabet hidtil har foretaget i techgigantens metavers.

"Undersøiske kabler er en del af vores fortsatte bestræbelser på at investere i grundlæggende infrastruktur for at holde trit med efterspørgslen efter internettet nu og bygge til metaverset i fremtiden."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere