Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Den amerikanske regering vil stoppe Nvidias milliard-køb af Arm

Den amerikanske regering sagsøger nu teknologivirksomheden Nvidia for at stoppe en million-handel af chipproducenten Arm. Det gør den for at forhindre et monopol.

Teknologivirksomheden Nvidia meldte i september sidste år ud, at virksomheden ønskede at købe den britiske chipproducent Arm. Det får nu den amerikanske regering til at sagsøge Nvidia i forsøget på at blokere den store handel til hele 40 milliarder dollar.

Nvidia sagde sidste år, at den vil købe Arm af den japanske teknologigigant Softbank for at "skabe verdens førende computervirksomhed til AI-alderen."

Det skriver AP News.

Frygten fra den amerikanske regering er, at Nvidias opkøb vil gøre teknologigiganten så stærk en spiller på markedet, at det kan skade væksten af ny teknologi.

Hvis Arm opgiver sin forretningsmodel med at licensere chipdesign til hundredvis af teknologivirksomheder, inklusive mange af Nvidias konkurrenter, er der ét firma, der potentielt sidder med magten.

Arms chipdesign driver mange af verdens smartphones, og det er en vital leverandør for virksomheder som Apple og Samsung, skriver AP News.

Nvidias chips er essentielle for computere og datacentre, og selskabet melder ud, at det har en bred vifte af konkurrenter, fra chipproducenter som AMD, Intel og Qualcomm, til computernetværksudbyderen Cisco og teknologigiganterne Google og Amazon.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere