Artikel top billede

Volvo advarer om at cyberangrebet kan få indflydelse med selskabets drift i den kommende tid. Her er et det billede fra Volvos fabrik i den belgiske by Gent. Foto: Lars Jacobsen

Volvo ramt af omfattende cyberangreb: Tophemmelige data er blevet stjålet

Bilgiganten Volvo er ramt af et cyberangreb, hvor der er blevet stjålet data om selskabets produktudvikling, og derudover advarer koncernen om, at angrebet kan føre til driftsforstyrrelser.

Den svenske bilgigant Volvo, der i dag er ejet af det kinesiske konsortium Geely, er blevet ramt af et omfattende cyberangreb.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Det fremgår af pressemeddelelsen, at selskabet blandt andet har fået stjålet data, der relaterer sig til selskabets tophemmelige forskning og produktudvikling.

Samtidig oplyser Volvo også, at cyberangrebet kan få indflydelse på driften i den kommende tid.

Volvo oplyser, at selskabet øjeblikkeligt har valgt at implementere en række sikkerhedsmæssige foranstaltninger, der skal forhindre at de it-kriminelle kan få adgang til flere data.

Derudover oplyser Volvo, at alle relevante myndigheder er blevet underrettet.

Ifølge Volvo er der ikke på nuværende tidspunkt tegn på, at kundedata er blevet kompromitteret eller at angrebet skulle få konsekvenser for sikkerheden i kundernes biler.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere