Artikel top billede

(Foto: George Copae / by George Copae)

Mærsk får flere digitale muskler efter nyt kæmpeopkøb

Mærsk vil med sit nyeste opkøb skrue markant op for sine muligheder for en digital tilstedeværelse. Et nyt kæmpeopkøb skal sikre det danske shippingkonglomerat en markant placering på et stadig mere digitalt marked.

Mærsk har foretaget et af sine største opkøb nogensinde med købet af den kinesiske logistikvirksomhed LF Logistics.

Købsprisen lyder på 24 milliarder kroner.

Den stigende internethandel har nemlig fået den hæderkronede danske virksomhed til at skrue markant op for sin digitale tilstedeværelse.

Computerworld har tidligere beskrevet, hvordan Mærsk er begyndt at investere massivt i digitalisering og bruger data mere aktivt end tidligere.

Selskabet vurderer nemlig, at den store efterspørgsel fra internethandel har skabt øget konkurrence fra tech-giganter som Amazon, og her handler det om at være hurtig til at kunne levere.

Her er opkøbet af LF Logistics en afgørende komponent, lyder det fra selskabet.

"Med det her træk kan vi booste vores varehuse og distribution og reagere på den hurtige vækst i efterspørgsel fra vores kunder," lyder det fra Vincent Clerck, der er viceadministrerende direktør i en meddelelse om opkøbet.

Mærsks direktør for e-handel Carsten Frank Olsen, har tidligere fortalt til Computerworld, at det skal være lige så nemt at booke en container som at bestille en vare hos Amazon.