Artikel top billede

Danske Jabra satser stort på nyt marked "Det vil være vanskeligt at gennemføre uden at gøre det gennem opkøb"

Jabras opkøb af Steel Series sidste år skal bruges til at få en luns af det voksende marked for gamingudstyr.

Det danske lydfirma Jabra, der er ejet af GN Audio og især er kendt for sine trådløse hovedtelefoner, satser på at erobre en luns af gaming-markedet til næste år.

Det skriver Berlingske.

Den aggressive satsning på gaming-markedet er blandt andet blevet mulig takket være selskabets opkøb af det dansk-stiftede gamer-brand Steel Series, der blev købt for otte milliarder kroner tidligere på året.

”Folk har i årevis spurgt, om vi ikke skal ind på spilmarkedet, men det vil være vanskeligt at gennemføre uden at gøre det gennem opkøb. Steel Series er et ledende mærke i den højere ende af spiludstyr med fokus på lyd, tastaturer, mus med mere. Med opkøbet får vi adgang til et meget stort marked, hvor vi ikke er i dag, med over en milliard spillere, og som vokser med fem procent om året. Steel Series har positioneret sig stærkt og anerkendes som et højkvalitetsprodukt,” siger René Svendsen-Tune, topchef i GN Audio, til Berlingske.

Ramt af komponent-mangel

GN Audio-topchefen fortæller desuden til Berlingske, at selskabet i 2021 har været udfordret af den globale komponentmangel, hvilket betyder, at selskabet ikke hele tiden har kunne få produkterne ud på hylderne i den ønskede volume.

René Svendsen Tune har tidligere fortalt til Børsen, at selskabet har måtte nedjustere sine vækst-forventninger på grund af den uforudsigelighed som manglen på komponenter har skabt.

“Realiteterne er, at forudsigeligheden i komponentmarkedet og det vi får leveret, sammenlignet med det vi havde forventet, lige nu udvikler sig hastigt negativt. Når vi er blevet lovet 100, så får vi leveret 50. Så uforudsigeligheden er steget,” sagde han til Børsen i november.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere