Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Niels de Boissezon)

På trods af chipmangel: Tesla slår leveringsrekord

I 2021 har Tesla produceret 87 procent flere biler end året før, og i fjerde kvartal leverede selskabet rekord mange biler. Se hvilke modeller, der var de mest populære.

Selvom Tesla i lighed med mange andre af verdens bilproducenter har været ramt af mangel på mikrochip og andre komponenter, så har selskabet i årets fjerde kvartal leveret flere biler end nogensinde før.

Det fremgår af en pressemeddelelse som selskabet udsendte søndag aften.

Således producerede selskabet i fjerde kvartal 305.840 biler og leverede 308.600 biler

Modellerne Model 3 og Model Y stod for hele 296.850 af leveringerne, mens der blot blev leveret 11.750 styk af de ældre modeller Model S og Model X.

I hele 2021 leverede selskabet 936.172 biler, hvilket er 87 procent flere end året før.

Overgår analytikernes forventninger

Ifølge mediet Business Insider overgår antallet af leveringer også Wall Street-analytikernes forventninger, der vurderede, at selskabet ville levere 267.000 biler i fjerde kvartal og 897.000 biler for hele året.

I sommer sagde selskabets topchef Elon Musk, at chipforsyningen ville blive helt afgørende for det kommende halvår.

"I resten af ​​dette år vil vores vækstrate blive bestemt af den langsomste del i vores forsyningskæde," lød det fra Elon Musk, der tilføjede:

"Chipforsyning er grundlæggende den styrende faktor for vores produktion."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere