Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Politiet kan nu gemme dine nummerpladedata i dobbelt så lang tid

Ny regler give politiet mulighed for at gemme nummerpladeoplysninger om danskere, der ikke har begået nogle forseelser, i 60 dage, og det møder kritik fra Institut for Menneskerettigheder.

Det danske politi har med nye regler fået mulighed for at gemme nummerpladeoplysninger om danske bilister i op til 60 dage.

Det skriver it-mediet Version2.

Politiet har gennem adskillige år brugt avanceret fotoudstyr til at registrere danskeres nummerpladerdata i trafikken via systemet ANPG (Automatisk NummerpladeGenkendelse), og indtil nu har de haft mulighed for at gemme nummerplade data på bilister, der ikke har begået nogen forseelser, i 30 dage.

Men efter nytår er den tid blevet fordoblet, og det møder kritik fra Institut for Menneskerettighedder, der mener, at det et for stort indbgreb i borgernes privatliv

”Som udgangspunkt skal man ikke gemme data om borgeren, medmindre det tjener et konkret formål. Det ligger som et grundprincip i retten til privatliv og databeskyttelse. Med det nye forslag lægges der op til en væsentligt udvidet indsamling og anvendelse af personoplysninger, og dermed et mere intensivt indgreb i retten til privatliv og databeskyttelse,” siger Rikke Frank Jørgensen, seniorforsker hos Institut for Menneskerettigheder, til Verison2.

Øger statsningen

ANPG-systemet blev introduceret i 2015, og kameraerne findes i dag både i politibiler, der automatisk skanner forbipasserende bilister, samt ved stationære kameraer, som eksempelvis kan være placeret ved grænseovergange.

I et udbud i november 2020 blev der lagt til at øge satsningen markant gennem en investering på en halv milliard kroner i nye kameraer og software.

Læs mere om hvordan systemet fungerer her:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere