Artikel top billede

Politiet kan nu gemme dine nummerpladedata i dobbelt så lang tid

Ny regler give politiet mulighed for at gemme nummerpladeoplysninger om danskere, der ikke har begået nogle forseelser, i 60 dage, og det møder kritik fra Institut for Menneskerettigheder.

Det danske politi har med nye regler fået mulighed for at gemme nummerpladeoplysninger om danske bilister i op til 60 dage.

Det skriver it-mediet Version2.

Politiet har gennem adskillige år brugt avanceret fotoudstyr til at registrere danskeres nummerpladerdata i trafikken via systemet ANPG (Automatisk NummerpladeGenkendelse), og indtil nu har de haft mulighed for at gemme nummerplade data på bilister, der ikke har begået nogen forseelser, i 30 dage.

Men efter nytår er den tid blevet fordoblet, og det møder kritik fra Institut for Menneskerettighedder, der mener, at det et for stort indbgreb i borgernes privatliv

”Som udgangspunkt skal man ikke gemme data om borgeren, medmindre det tjener et konkret formål. Det ligger som et grundprincip i retten til privatliv og databeskyttelse. Med det nye forslag lægges der op til en væsentligt udvidet indsamling og anvendelse af personoplysninger, og dermed et mere intensivt indgreb i retten til privatliv og databeskyttelse,” siger Rikke Frank Jørgensen, seniorforsker hos Institut for Menneskerettigheder, til Verison2.

Øger statsningen

ANPG-systemet blev introduceret i 2015, og kameraerne findes i dag både i politibiler, der automatisk skanner forbipasserende bilister, samt ved stationære kameraer, som eksempelvis kan være placeret ved grænseovergange.

I et udbud i november 2020 blev der lagt til at øge satsningen markant gennem en investering på en halv milliard kroner i nye kameraer og software.

Læs mere om hvordan systemet fungerer her:
IT-JOB

Netcompany

Senior Architect

SCADA International A/S

Compliance Manager

Mobile Industrial Robots A/S

Software Automation Developer

Bachmann Electronic Danmark

Application Engineer (f/m/d)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere


Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere