Artikel top billede

(Foto: Photo by Carlos Muza on Unsplash)

Bitcoin-prisen falder efter internet-nedlukning i verdens næststørste krypto-hub

Bitcoinprisen er dykket i de seneste dage, hvor en folkelig opstanden Kazakhstan har fået landets præsident til at lukke for internetadgangen i centralasiatiske land, der står for 15 procent af verdens bitcoin-udvinding.

Bitcoin-prisen har taget et skarp dyk de seneste dage.

Det er sket samtidig med, at en folkelig opstand i det centralasiatiske land Kazakhstan har betydet, at intet mindre end 15 procent af verdens bitcoin-mining er blev indstillet.

Det skriver den engelske avis The Guardian.

Minere flygtede til Kazakhstan

For knap et år siden forbød Kina udvinding af kryptovaluta, hvilket fik mange af landets såkaldte ”minere” til at flytte til nabolandet Kazakhstan.

Det var en medvirkende årsag til at landet blev verdens næststørste hub for bitcoin-mining kun overgået af USA.

The Guardian anslår at krypto-minerne står for cirka otte procent af energiforbruget i det centralasiatiske land, hvor af størstedelen elektricitet kommer fra kulkraft.

Ustabilt internet

Det betød også at landets mintere blevet taget med bukserne nede, da landets præsident Kassym-Jomart Tokayev lukkede for internetforbindelse onsdag.

Samtidig faldt prisen på en bitcoin torsdag med otte procent til det laveste niveau siden september, og i skrivende stund koster en bitcoin 41.500 dollar.

Internetforbindelsen blev ifølge flere medier kortvarigt genetableret i løbet af torsdagen, men tidligt fredag morgen forbindelsen igen nede og ifølge tal fra internetovervågningssiden
Netblock er internetforbindelsen i landet meget ustabil og på fem procent af det normale niveau.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere