Artikel top billede

(Foto: Photo by Carlos Muza on Unsplash)

Bitcoin-prisen falder efter internet-nedlukning i verdens næststørste krypto-hub

Bitcoinprisen er dykket i de seneste dage, hvor en folkelig opstanden Kazakhstan har fået landets præsident til at lukke for internetadgangen i centralasiatiske land, der står for 15 procent af verdens bitcoin-udvinding.

Bitcoin-prisen har taget et skarp dyk de seneste dage.

Det er sket samtidig med, at en folkelig opstand i det centralasiatiske land Kazakhstan har betydet, at intet mindre end 15 procent af verdens bitcoin-mining er blev indstillet.

Det skriver den engelske avis The Guardian.

Minere flygtede til Kazakhstan

For knap et år siden forbød Kina udvinding af kryptovaluta, hvilket fik mange af landets såkaldte ”minere” til at flytte til nabolandet Kazakhstan.

Det var en medvirkende årsag til at landet blev verdens næststørste hub for bitcoin-mining kun overgået af USA.

The Guardian anslår at krypto-minerne står for cirka otte procent af energiforbruget i det centralasiatiske land, hvor af størstedelen elektricitet kommer fra kulkraft.

Ustabilt internet

Det betød også at landets mintere blevet taget med bukserne nede, da landets præsident Kassym-Jomart Tokayev lukkede for internetforbindelse onsdag.

Samtidig faldt prisen på en bitcoin torsdag med otte procent til det laveste niveau siden september, og i skrivende stund koster en bitcoin 41.500 dollar.

Internetforbindelsen blev ifølge flere medier kortvarigt genetableret i løbet af torsdagen, men tidligt fredag morgen forbindelsen igen nede og ifølge tal fra internetovervågningssiden
Netblock er internetforbindelsen i landet meget ustabil og på fem procent af det normale niveau.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere


Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere