Artikel top billede

(Foto: CC licens)

Den kinesiske centralbank erklærer al handel med kryptovaluta ulovlig

Kursen på flere af de toneangivende kryptovalutaer rasler ned, efter at den Kinesiske centralbank nu har meldt ud, at den anser al handel med kryptovalutaer for ulovlig.

Kina gør klar til at sætte endnu hårdere ind mod kryptovalutaer.

Al handel med kryptovalua er nemlig ulovligt, lyder det nu fra Kinas centralbank, Peoples bank of China.

Det har efterfølgende fået kursen til at rasle ned for flere toneangivende kryptovalutaer. Bitcoin faldt med op mod fem procent umiddelbart efter annonceringen

Det skriver flere medier herunder Wall Street Journal.

I en erklæring fredag ​lyder det fra centralbanken, at den seneste udmelding er for at forhindre yderligere risici omkring kryptohandel og opretholde national sikkerhed og social stabilitet.

Ifølge centralbanken er overførsler med kryptovalutaer som bitcoin, ether eller tether problematiske, da de udstedes af ikke-monetære myndigheder, bruger krypteringsteknologier og eksisterer i en digital form, som ikke bør cirkuleres og bruges som valuta i markedet.

Herudover henvises der til, at kryptovaluta kan anvendes til ulovlige aktiviteter som hvidvask af penge, bedrageri og pyramidespil.

Centralbanken gør det klart, at det er ulovligt for udenlandske kryptobørser at levere tjenester til borgere i Kina.

I flere år har Kina i forvejen forbudt kryptobørser inden for Kinas grænser. Ligesom også mining er ulovligt i flere kinesiske regioner.

I skrivende stund er en række kryptovaluter faldet markant i værdi. Bitcoin er i nu under 42.000 dollar, mens ether, der er faldet med næsten 10 procent, er på under 2.800 dollar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere