Artikel top billede

Den kinesiske centralbank erklærer al handel med kryptovaluta ulovlig

Kursen på flere af de toneangivende kryptovalutaer rasler ned, efter at den Kinesiske centralbank nu har meldt ud, at den anser al handel med kryptovalutaer for ulovlig.

Kina gør klar til at sætte endnu hårdere ind mod kryptovalutaer.

Al handel med kryptovalua er nemlig ulovligt, lyder det nu fra Kinas centralbank, Peoples bank of China.

Det har efterfølgende fået kursen til at rasle ned for flere toneangivende kryptovalutaer. Bitcoin faldt med op mod fem procent umiddelbart efter annonceringen

Det skriver flere medier herunder Wall Street Journal.

I en erklæring fredag ​lyder det fra centralbanken, at den seneste udmelding er for at forhindre yderligere risici omkring kryptohandel og opretholde national sikkerhed og social stabilitet.

Ifølge centralbanken er overførsler med kryptovalutaer som bitcoin, ether eller tether problematiske, da de udstedes af ikke-monetære myndigheder, bruger krypteringsteknologier og eksisterer i en digital form, som ikke bør cirkuleres og bruges som valuta i markedet.

Herudover henvises der til, at kryptovaluta kan anvendes til ulovlige aktiviteter som hvidvask af penge, bedrageri og pyramidespil.

Centralbanken gør det klart, at det er ulovligt for udenlandske kryptobørser at levere tjenester til borgere i Kina.

I flere år har Kina i forvejen forbudt kryptobørser inden for Kinas grænser. Ligesom også mining er ulovligt i flere kinesiske regioner.

I skrivende stund er en række kryptovaluter faldet markant i værdi. Bitcoin er i nu under 42.000 dollar, mens ether, der er faldet med næsten 10 procent, er på under 2.800 dollar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere