Artikel top billede

(Foto: 3stepIT)

It-boss advarer mod lov om genbrug af it-udstyr - vil føre til vilde prisstigninger

Hvis virksomheder tvinges til at købe genbrugt it-udstyr ved lov, så vil det skabe store prisstigninger og forringe kvaliteten af produkterne. Sådan lyder advarslen fra topchefen for en af landets førende leverandører af genanvendeligt it-udstyr.

Hvis det stadfæstes ved lov, at danske virksomheder og offentlige organisationer skal benytte sig af genanvendt it-udstyr, så vil det føre til vilde prissigninger og ringere kvalitet af produkterne.

Sådan lyder vurderingen fra Peter Heimcke, der er topchef for Tier1Asset, der specialiserer sig i genanvendelse og videresalg af brugt it-udstyr, skriver Finans.

Direktøren advarer mod lovforslaget, der bygger på, at det skal være lovpligtigt for organisationer at indkøbe en vis portion genbrugt it-udstyr.

Tier1Asset er en af landets førende virksomheder inden for genbrug af it-udstyr og håndterer hvert år omkring 250.000 brugte enheder, skriver Finans.

"Der vil ikke være nok brugte maskiner i en ordentlig kvalitet, så det vil dels få priserne på brugt udstyr til at eksplodere og dels afstedkomme en omfattende import af teknologisk forældet udstyr," siger Peter Hemicke til mediet.

Mandag 10. januar annoncerede Djøfs tech-kommission et forslaget, der går på, at offentlige institusioner og private virksomheder skal tvinges til at genbruge it-udstyr.

Kommissionen med Stine Bosse i spidsen har til opgave at komme med en række anbefalinger om teknologi.

Kommissionen mener blandt andet, at det skal være langt nemmere at købe genbrugt it-udstyr, ligesom det skal være ulovligt at sælge elektronik, der er designet til at have en kort levetid.

Stine Bosse mener, at de danske virksomheder skal have et endnu stærkere incitament til at opgradere deres it-udstyr frem for bare at købe nyt.

Forslaget vil ifølge kommissionen lægge pres på producenterne til at tænke mere bæredygtigt, når de producerer nyt it-udstyr.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere