Artikel top billede

(Foto: 3stepIT)

It-boss advarer mod lov om genbrug af it-udstyr - vil føre til vilde prisstigninger

Hvis virksomheder tvinges til at købe genbrugt it-udstyr ved lov, så vil det skabe store prisstigninger og forringe kvaliteten af produkterne. Sådan lyder advarslen fra topchefen for en af landets førende leverandører af genanvendeligt it-udstyr.

Hvis det stadfæstes ved lov, at danske virksomheder og offentlige organisationer skal benytte sig af genanvendt it-udstyr, så vil det føre til vilde prissigninger og ringere kvalitet af produkterne.

Sådan lyder vurderingen fra Peter Heimcke, der er topchef for Tier1Asset, der specialiserer sig i genanvendelse og videresalg af brugt it-udstyr, skriver Finans.

Direktøren advarer mod lovforslaget, der bygger på, at det skal være lovpligtigt for organisationer at indkøbe en vis portion genbrugt it-udstyr.

Tier1Asset er en af landets førende virksomheder inden for genbrug af it-udstyr og håndterer hvert år omkring 250.000 brugte enheder, skriver Finans.

"Der vil ikke være nok brugte maskiner i en ordentlig kvalitet, så det vil dels få priserne på brugt udstyr til at eksplodere og dels afstedkomme en omfattende import af teknologisk forældet udstyr," siger Peter Hemicke til mediet.

Mandag 10. januar annoncerede Djøfs tech-kommission et forslaget, der går på, at offentlige institusioner og private virksomheder skal tvinges til at genbruge it-udstyr.

Kommissionen med Stine Bosse i spidsen har til opgave at komme med en række anbefalinger om teknologi.

Kommissionen mener blandt andet, at det skal være langt nemmere at købe genbrugt it-udstyr, ligesom det skal være ulovligt at sælge elektronik, der er designet til at have en kort levetid.

Stine Bosse mener, at de danske virksomheder skal have et endnu stærkere incitament til at opgradere deres it-udstyr frem for bare at købe nyt.

Forslaget vil ifølge kommissionen lægge pres på producenterne til at tænke mere bæredygtigt, når de producerer nyt it-udstyr.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere