Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Kommission vil tvinge erhvervslivet til at genbruge it-udstyr

Det skal være lovpligtigt at genbruge it-udstyr hos danske virksomheder. Sådan lyder et af forslagene fra Djøfs tech-kommission.

Offentlige institusioner og private virksomheder skal tvinges til at genbruge it-udstyr.

Sådan lyder en af de seneste anbefalinger fra Djøfs tech-kommission, der med Stine Bosse i spidsen har til opgave at komme med en række anbefalinger om teknologi.

Kommissionen mener blandt andet, at det skal være langt nemmere at købe genbrugt it-udstyr, ligesom det skal være ulovligt at sælge elektronik, der er designet til at have en kort levetid.

"Vi sætter det på spidsen ved at lave anbefalinger, der kan blive til paragraffer, selv om frivillighedens vej er at foretrække. Et let skub i ryggen gør dog ikke noget," siger formanden for Djøfs TechDK-kommission, Stine Bossen ifølge erhvervsmediet Finans.

Stine Bosse mener, at de danske virksomheder skal have et endnu stærkere incitament til at opgradere deres it-udstyr frem for bare at købe nyt.

Forslaget vil ifølge kommissionen lægge pres på producenterne til at tænke mere bæredygtigt, når de producerer nyt it-udstyr.

Det er ét af i alt fem forslag som Kommissionen fremlægger i sin seneste rapport, om hvordan teknologi bliver mere bæredygtigt. Kommissionen er nedsat af fagforeningen Djøf og skal løbende komme med en række anbefalinger om brug af teknologi.
IT-JOB

Bunker Holding A/S

Azure Cloud Engineer - Group IT

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Rollout Consultant

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Automation Lead
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere