Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Kommission vil tvinge erhvervslivet til at genbruge it-udstyr

Det skal være lovpligtigt at genbruge it-udstyr hos danske virksomheder. Sådan lyder et af forslagene fra Djøfs tech-kommission.

Offentlige institusioner og private virksomheder skal tvinges til at genbruge it-udstyr.

Sådan lyder en af de seneste anbefalinger fra Djøfs tech-kommission, der med Stine Bosse i spidsen har til opgave at komme med en række anbefalinger om teknologi.

Kommissionen mener blandt andet, at det skal være langt nemmere at købe genbrugt it-udstyr, ligesom det skal være ulovligt at sælge elektronik, der er designet til at have en kort levetid.

"Vi sætter det på spidsen ved at lave anbefalinger, der kan blive til paragraffer, selv om frivillighedens vej er at foretrække. Et let skub i ryggen gør dog ikke noget," siger formanden for Djøfs TechDK-kommission, Stine Bossen ifølge erhvervsmediet Finans.

Stine Bosse mener, at de danske virksomheder skal have et endnu stærkere incitament til at opgradere deres it-udstyr frem for bare at købe nyt.

Forslaget vil ifølge kommissionen lægge pres på producenterne til at tænke mere bæredygtigt, når de producerer nyt it-udstyr.

Det er ét af i alt fem forslag som Kommissionen fremlægger i sin seneste rapport, om hvordan teknologi bliver mere bæredygtigt. Kommissionen er nedsat af fagforeningen Djøf og skal løbende komme med en række anbefalinger om brug af teknologi.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere