Artikel top billede

Bog: Tre omstillinger skal redde verden

Hvis vi som art skal komme godt igennem de næste år, skal både den grønne, den digitale og den sociale omstilling støtte og bære hinanden. En ny bog giver et optimistisk bud på, hvordan det skal ske.

Journalist og forfatter Peter Hesseldahl er overbevist om, at den kurs, menneskeheden er på i dag, kun kan føre til katastrofe. Det skal læserne af hans nye bog, Omstilling til Fremtiden, ikke være i tvivl om.

Men han er ikke en dommedagsprofet, der slår læseren i hovedet med deres og løfter om evig fortabelse. For Hesseldahl tror på, at vi kan vende skuden, og at alt kan blive godt og trygt.

Hesseldahl er endda så konstruktiv, at han selv viser vejen væk fra afgrunden. Både ved at identificere trusler imod menneskeheden og ved at give bud på løsninger.

Truslerne er ikke overraskende klimaet, social ulighed og den teknologiske udvikling. Tre områder der hver især påvirker hinanden, og som hver især og sammen behandles i Omstilling til Fremtiden.

Både populærkultur og en god del af den moderne faglitteratur flyder over med bud på, hvordan henholdsvis en klimakatastrofe, en social katastrofe og en digital katastrofe vil se ud.

Men Hesseldahl understreger, at selv hvis problemerne på to af områderne løses, vil det sidste områdes katastrofe tage de andre med i faldet.

Vi kan altså som art ikke blot løse to ud af tre problemer og klappe os selv på skulderen og tage en velfortjent øl i sofaen. Vi kommer enten helt i mål eller helt over afgrunden.

Men Hesseldahl hat taget de konstruktive briller på og bruger krudt på vise os vejen til at forhindre fremtidens mulige rædsler, ikke på at svælge i dem.

Det er en dejlig og delvis uvant oplevelse som læser at blive både gjort opmærksom på et truende problem og beroliget og vejledt i samme omgang.

Med sine egne ord vil Peter Hesseldahl i Omstilling til Fremtiden skabe et klarere billede af forholdene og spillereglerne i en bedre verden. Og hvad vi andre så gør med det billede, er op til os.

Titel: Omstilling til Fremtiden / Forfatter: Peter Hesseldahl
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere