Artikel top billede

Bog: Tre omstillinger skal redde verden

Hvis vi som art skal komme godt igennem de næste år, skal både den grønne, den digitale og den sociale omstilling støtte og bære hinanden. En ny bog giver et optimistisk bud på, hvordan det skal ske.

Journalist og forfatter Peter Hesseldahl er overbevist om, at den kurs, menneskeheden er på i dag, kun kan føre til katastrofe. Det skal læserne af hans nye bog, Omstilling til Fremtiden, ikke være i tvivl om.

Men han er ikke en dommedagsprofet, der slår læseren i hovedet med deres og løfter om evig fortabelse. For Hesseldahl tror på, at vi kan vende skuden, og at alt kan blive godt og trygt.

Hesseldahl er endda så konstruktiv, at han selv viser vejen væk fra afgrunden. Både ved at identificere trusler imod menneskeheden og ved at give bud på løsninger.

Truslerne er ikke overraskende klimaet, social ulighed og den teknologiske udvikling. Tre områder der hver især påvirker hinanden, og som hver især og sammen behandles i Omstilling til Fremtiden.

Både populærkultur og en god del af den moderne faglitteratur flyder over med bud på, hvordan henholdsvis en klimakatastrofe, en social katastrofe og en digital katastrofe vil se ud.

Men Hesseldahl understreger, at selv hvis problemerne på to af områderne løses, vil det sidste områdes katastrofe tage de andre med i faldet.

Vi kan altså som art ikke blot løse to ud af tre problemer og klappe os selv på skulderen og tage en velfortjent øl i sofaen. Vi kommer enten helt i mål eller helt over afgrunden.

Men Hesseldahl hat taget de konstruktive briller på og bruger krudt på vise os vejen til at forhindre fremtidens mulige rædsler, ikke på at svælge i dem.

Det er en dejlig og delvis uvant oplevelse som læser at blive både gjort opmærksom på et truende problem og beroliget og vejledt i samme omgang.

Med sine egne ord vil Peter Hesseldahl i Omstilling til Fremtiden skabe et klarere billede af forholdene og spillereglerne i en bedre verden. Og hvad vi andre så gør med det billede, er op til os.

Titel: Omstilling til Fremtiden / Forfatter: Peter Hesseldahl
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere