Artikel top billede

(Foto: Alexander Haslund)

Microsofts overtagelse af Blizzard sætter nye opkøbsrekorder - hvis købet godkendes

Hvis myndighederne giver Microsoft grønt lys til at overtage Blizzard, vil det være historiens største tech-opkøb på amerikansk jord.

Microsoft står til at smadre en række opkøbsrekorder, hvis selskabet formår at købe Blizzard.

Prisen for spilselskabet lyder på 69 milliarder dollar, svarende til 452 milliarder kroner, og det vil udmunde i verdens største handel af et tech-selskab på amerikansk jord, skriver CNBC.

Sidste gang en handel nåede disse astronomiske højder var tilbage i 2016, hvor Dell købte EMC for 67 milliarder dollar.

Hvad angår Microsoft egne opkøb, så vil prisen for Blizzard være mere end dobbelt så høj som det hidtil største opkøb i form af LinkedIn. Dette erhvervsorienterede sociale medie kostede Microsoft 26 milliarder dollar i 2016.

Blandt de største tech-handler findes IBM's opkøb af cloud-giganten Red Hat for 34 milliarder dollar i 2019.

Tilbage i 2008 forsøgte den tidligere Micrsoft-CEO, Steve Ballmer, at købe Yahoo for omkring 50 milliarder dollar, hvilket stod til at være tidens største tech-handel. Planerne gik i vasken, og Microsoft fik aldrig gennemført opkøbet.

I årene efter fik Yahoo for alvor baghjul af Google på søgemaskine-markedet, hvilket resulterede i, at Yahoo blev solgt for et langt lavere beløb på 4,5 milliarder dollar til Verizon tilbage i 2017.

Kræver myndighedernes velsignelse

Før Microsoft endeligt står med spilselskabet på hænderne, der blandt andet har udviklet World of Warcraft, kræver det en godkendelse fra Blizzards aktionærer samt en blåstempling fra konkurrencemyndighederne.

Inden for chip-industrien svæver to gigantiske aftaler i det uvisse i øjeblikket. Det er Nvidias overtagelse af Arm og AMD's køb af Xilinx, der har ventet på en afgørelse i over et år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?