Artikel top billede

(Foto: Alexander Haslund)

Microsofts overtagelse af Blizzard sætter nye opkøbsrekorder - hvis købet godkendes

Hvis myndighederne giver Microsoft grønt lys til at overtage Blizzard, vil det være historiens største tech-opkøb på amerikansk jord.

Microsoft står til at smadre en række opkøbsrekorder, hvis selskabet formår at købe Blizzard.

Prisen for spilselskabet lyder på 69 milliarder dollar, svarende til 452 milliarder kroner, og det vil udmunde i verdens største handel af et tech-selskab på amerikansk jord, skriver CNBC.

Sidste gang en handel nåede disse astronomiske højder var tilbage i 2016, hvor Dell købte EMC for 67 milliarder dollar.

Hvad angår Microsoft egne opkøb, så vil prisen for Blizzard være mere end dobbelt så høj som det hidtil største opkøb i form af LinkedIn. Dette erhvervsorienterede sociale medie kostede Microsoft 26 milliarder dollar i 2016.

Blandt de største tech-handler findes IBM's opkøb af cloud-giganten Red Hat for 34 milliarder dollar i 2019.

Tilbage i 2008 forsøgte den tidligere Micrsoft-CEO, Steve Ballmer, at købe Yahoo for omkring 50 milliarder dollar, hvilket stod til at være tidens største tech-handel. Planerne gik i vasken, og Microsoft fik aldrig gennemført opkøbet.

I årene efter fik Yahoo for alvor baghjul af Google på søgemaskine-markedet, hvilket resulterede i, at Yahoo blev solgt for et langt lavere beløb på 4,5 milliarder dollar til Verizon tilbage i 2017.

Kræver myndighedernes velsignelse

Før Microsoft endeligt står med spilselskabet på hænderne, der blandt andet har udviklet World of Warcraft, kræver det en godkendelse fra Blizzards aktionærer samt en blåstempling fra konkurrencemyndighederne.

Inden for chip-industrien svæver to gigantiske aftaler i det uvisse i øjeblikket. Det er Nvidias overtagelse af Arm og AMD's køb af Xilinx, der har ventet på en afgørelse i over et år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere