Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Oracle åbner for ny cloud-region i Afrika / Trifork vinder telemedicin-opgave / IBM lægger Norden og Benelux under ét marked

Oracle åbner for ny cloud-region i Afrika. Trifork vinder telemedicin-opgave. Danske it-virksomheder går sammen i nyt fælles selskab. IBM lægger Norden og Benelux under ét marked. Atea kåret som verdens grønneste it-servicevirksomhed.

Velkommen til dit daglige skud morgen-briefing.

Denne torsdag morgen er den igen sammensat af Alexander Haslund, som her fra sin faste plads på hjemmekontoret har skruet et hurtigt it-nyhedsoverblik sammen.

Det får du her.

Oracle åbner for ny cloud-region i Afrika

Onsdag åbnede Oracle op for et datacenter i Sydafrika, der for første gang skal stå for at levere lokale cloud-tjenester på tværs af Afrika.

Afrika bliver Oracles 37. cloud-region.

Det skriver Reuters.

Oracle slutter sig dermed nu til Microsoft og Amazon, der allerede har etableret ​​faciliteter i det sydligste land på kontinentet.

Oracle har sat et hektisk byggeri i gang verden over, der skal føre til, at Oracle i løbet af 2022 vil kunne tilbyde i alt 44 forskellige cloud-regioner.

Selvom Oracle ikke har planer om flere datacentre i Afrika i år, kan der komme flere næste år, da Oracle udforsker områder som Vestafrika, lyder det.

Trifork vinder telemedicin-opgave

Trifork har vundet telemedicin-opgave på tværs af den offentlige sektor.

I en opgave, som Trifork har vundet med en pris på 7,7 millioner kroner, skal leverandøren levere og vedligeholde et it-system til borgerrettede og medarbejderrettede telemedicinske løsninger.

Opgaven er udbudt af Region Midtjylland på vegne af samtlige kommuner og regioner i Danmark og er en del af FUT-projektet (Fælles Udvikling af Telemedicin).

I første omgang skal løsningen anvendes til KOL- og hjerteområdet, men kontrakten kan udvides til at omfatte øvrige sygdomsområder senere hen.

Danske it-virksomheder slår sig sammen i nyt fælles selskab

Det digitale marketingbureau Digital Partners og CRM-virksomheden Bagel Digital, begge med base i Aalborg, slår sig sammen med it-virksomheden inCaptiva i Odense.

Ambitionen er at skabe et nyt landsdækkende kompetencehus inden for it-udvikling, markedsføring og salg.

Virksomhederne fusionerer under navnet Digital Partners, skriver selskabet i en meddelelse til Computerworld.

"Udgangspunktet er, at vi er tre virksomheder, der afdækker hver vores kompetencefelt – i naturligforlængelse af hinanden. Nu forener vi os i vores fælles bestræbelser på at understøtte en endnu større del af vores kunders forretning," lyder det fra Stefan S. Mortensen, ny CEO i Digital Partners.

Det er målet, at det nye selskab, der for nuværende har 12 ansatte, allerede i 2022 skal have fordoblet antallet af medarbejdere.

IBM lægger Norden og Benelux under ét marked

IBM har koblet Benelux sammen med Norden til ét samlet nordeuropæisk marked.

Det oplyser IBM’s nordiske chef, danske Henrik Tang Hedegaard, via Linkedin.

"I årets første uge annoncerede vi sammenlægningen af ​​to markeder, Benelux og Norden, til ét nordeuropæisk marked. Det nye marked vil opbygge mere dybtgående færdigheder og kapaciteter inden for Open Hybrid Cloud og AI for at tjene vores kunder og økosystempartnere endnu bedre," skriver han.

Atea kåret som verdens grønneste it-servicevirksomhed

Atea har sikret sig topplacering på den årlige Global-100-liste over verdens mest bæredygtige virksomheder.

Her indtager Atea førstepladsen på listen over verdens mest bæredygtige virksomheder inden for it-servicebranchen.

Samlet får Atea en 51. plads på listen, der inkluderer de 100 mest bæredygtige virksomheder. Ranglisten, som Corporate Knight står bag, er baseret på en vurdering af 6.914 virksomheder med mere end en milliard dollar i omsætning.

Også Vestas, Chr. Hansen, Ørsted, Novozymes og Coloplast er med på den nye liste, hvor Vestas ender helt i top som verdens mest bæredygtige selskab.

Trods en flot placering, er arbejdet dog langt fra færdigt, pointerer Andreas Schjølin, der er sustainability manager i Atea Danmark, i en meddelelse.

"Vi er kommet langt, men det er ingen hemmelighed, at it-branchen stadig har sine udfordringer. Derfor arbejder vi fortsat hårdt på at imødegå den negative påvirkning fra industrien i samarbejde med vores leverandører, kunder og partnere."