Artikel top billede

(Foto: unsplash)

USA på vej med tilretning af antitrust-lov: TikTok og WeChat står til at blive ramt

Det amerikanske senat er i færd med at behandle lovgivning rettet mod monopoldannelse til at inkludere udenlandske selskabet, herunder især TikTok og WeChat.

En teknologi-fokuseret antitrust-lov, der skal behandles af en amerikansk senatskomité, vil blive udvidet til at omfatte Kinas to største sociale medievirksomheder TikTok og WeChat.

Lovforslaget søger at adressere kritik af, at den udkast til loven vil give en fordel til udenlandske digitale virksomheder, hvis de ikke blev underlagt samme regler som amerikanske.

Det skriver Bloomberg.

Som loven ser ud nu vil den udvide lovgivningen til at omfatte virksomheder, der har en milliard verdensomspændende månedlige brugere eller 550 milliarder dollar i netto årligt salg.

Disse nye kriterier ville fange ByteDance TikTok og Tencent Holdings WeChat, lyder det.

Lovgivningen vil forbyde såkaldte gatekeeper-virksomheder at give fordel til deres egne produkter på deres platforme inkluderer allerede platforme som Apple, Amazon, Meta og Google.

Apple har blandt andet været ude og kritisere lovforslaget.

De amerikanske teknologigiganter har advaret om, at lovforslaget vil lægge restriktioner på amerikansk innovation, risikere brugernes privatliv og sikkerhed ved at åbne nogle platformsfunktioner for konkurrenter og skade produkter, der er populære hos forbrugerne.

Senatets retsudvalg behandler lovforslaget torsdag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere