Artikel top billede

USA på vej med tilretning af antitrust-lov: TikTok og WeChat står til at blive ramt

Det amerikanske senat er i færd med at behandle lovgivning rettet mod monopoldannelse til at inkludere udenlandske selskabet, herunder især TikTok og WeChat.

En teknologi-fokuseret antitrust-lov, der skal behandles af en amerikansk senatskomité, vil blive udvidet til at omfatte Kinas to største sociale medievirksomheder TikTok og WeChat.

Lovforslaget søger at adressere kritik af, at den udkast til loven vil give en fordel til udenlandske digitale virksomheder, hvis de ikke blev underlagt samme regler som amerikanske.

Det skriver Bloomberg.

Som loven ser ud nu vil den udvide lovgivningen til at omfatte virksomheder, der har en milliard verdensomspændende månedlige brugere eller 550 milliarder dollar i netto årligt salg.

Disse nye kriterier ville fange ByteDance TikTok og Tencent Holdings WeChat, lyder det.

Lovgivningen vil forbyde såkaldte gatekeeper-virksomheder at give fordel til deres egne produkter på deres platforme inkluderer allerede platforme som Apple, Amazon, Meta og Google.

Apple har blandt andet været ude og kritisere lovforslaget.

De amerikanske teknologigiganter har advaret om, at lovforslaget vil lægge restriktioner på amerikansk innovation, risikere brugernes privatliv og sikkerhed ved at åbne nogle platformsfunktioner for konkurrenter og skade produkter, der er populære hos forbrugerne.

Senatets retsudvalg behandler lovforslaget torsdag.
IT-JOB

Blue Water Shipping A/S

Senior Data Engineer

HusCompagniet A/S

IT-driftsansvarlig

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Projektledere til Release management
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere