Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Apple til det amerikanske senat: Antitrust-love kan øge risikoen for sikkerhedsbrud

Apple sender advarsel mens det amerikanske senat overvejer at vedtage en lov, der skal tvinge tech-giganterne til at give app-monopolet fri. Muligheden for at downloade apps udenfor App Store svækker it-sikkerheden, lyder advarslen.

I et brev advarer mobil-producenten Apple nu det amerikanske senat, der i øjeblikket pønser på at indføre love om antitrust - lovgivning rettet mod monopoldannelse - som vil ramme tech-giganten.

Apples anke er, at lovene kan øge risikoen for sikkerhedsbrud for mastodontens iPhone-brugere, fori lovene kan komme til at tvinge brugerne til at tillade sideloading af apps, der komme udefra og ikke er downloadet gennem Apples egen app-platform App Store.

"Regningerne sætter forbrugerne i fare på grund af den reelle risiko for brud på privatlivets fred og sikkerhed," skriver Apples seniordirektør for regeringsanliggender, Timothy Powderly i brevet ifølge CNBC.

Lovforslaget, som Apple advarer mod, vil forhindre virksomheder med dominerende app-butikker, som Apple og Google, i at betinge distributionen af ​​en app af, om udvikleren eksempelvis bruger platformens in-app-betalingssystem.

Årsagen til at senatet ønsker at sætte regler for Apples kontrol af, hvad der må installeres på en iPhone er fordi Apples magt i forhold til app-kontrollen er konkurrenceforvridende.

I dag er App Store den eneste vej for brugerne til at installere ny software på deres Apple-produkter. Apple tager selv mellem 15 og 30 procent af beløbet, som brugerne betaler app-udvikleren for at hente appen.

Apple: Sikkerheden ryger med ny lov

Apple har konsekvent hævdet, at dets kontrol over App Store er afgørende for at levere tilstrækkelig sikker til sine kunder. Risikoen, mener Aplle, er, at brugere kunne installere malware og anden ondsindet software.

"Men hvis Apple er tvunget til at aktivere sideloading, vil millioner af amerikanere sandsynligvis lide malware-angreb på deres telefoner, som ellers ville være blevet stoppet," skrev Powderly med i brevet.

Det har dog længe været sådan, at Android-telefoner giver brugerne mulighed for at installere side-apps. Her skal brugerne acceptere adskillige advarsels-pop-ups i softwaren for at udføre installationen.

Det er samme argumentation Google har leveret i kampen mod lovforslagets indførelse.

Desperat forsøg på at holde monopol

En talsmand for den senator - Amy Klobuchar - der har været med til at stillet forslaget - var uenig i Apples fortolkning af lovforslag.

"Lovforslaget tvinger ikke Apple til at tillade uscreenede apps på Apple-enheder," sagde talsmanden i en erklæring.

"Alle Apples argumenter om 'sideloading' ligner et desperat forsøg på at bevare sit monopol på app-butikken, som de bruger til at opkræve store gebyrer fra virksomheder, de konkurrerer imod," lød det.

"Lad os være klare - denne multi-billion-dollar-virksomhed er mere end i stand til at beskytte privatlivets fred og sikkerhed, mens den stadig giver forbrugerne flere valgmuligheder ved at tillade konkurrence. Lovgivningen indeholder stærke bestemmelser om, at alle platforme skal beskytte brugernes privatliv og sikkerhed."

Over 30 virksomheder har underskrevet at støtte lovforslaget. Der skal stemmes om lovforslagene torsdag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere